Røgfane kunne ses 30 kilometer væk - brand slukket efter otte timer

Politiets teknikere skal i dag undersøge en stor brand i et autoværksted. Branden indtraf søndag eftermiddag og kunne ses vidt omkring.

Svaret på, hvordan en større brand på Præstemarksvej i Næstved søndag eftermiddag kunne opstå udestår fortsat, efter at brandvæsnet i de tidlige nattetimer kunne rulle slangerne sammen efter at have kæmpet mod ilden i mere end otte timer.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog meldingen om brand på Præstemarken klokken 15.26, hvorfra røgen kunne ses vidt omkring.

- Det har været en voldsom brand, og de var færdige derude omkring midnat, oplyser vagtchef Michael Skræddergaard mandag morgen til TV2 ØST.

Området er nu spærret af, og undersøgelser på stedet mandag skal kortlægge brandårsagen.

- Vi ved ikke ret meget mere, før teknikerne har været ude at undersøge stedet, forklarer vagtchefen.

Umiddelbart er der ikke formodninger om, at der skulle være sket en kriminel handling, oplyser vagtchefen.

Brand Næstved
Foto: Ole Jørgensen

Branden var så kraftig, at den nåede at brede sig til flere adresser, før end flammerne var under kontrol.

- Den kom ind som brand i bygning på Præstemarken 9, og så har det efterfølgende bredt sig til 11A og 11C, som er en og samme bygning, oplyser vagtchefen.

Branden vakte opsigt vidt omkring Næstved med tilhørende opland, i det en sort røgfane fra branden kunne ses 30 kilometer væk - hele vejen til Vordingborg. Ifølge politiet var der ikke grund til at være bekymret for røgen, om end borgere blev bedt om at holde sig på afstand.

Ifølge vagtchefen har et autoværksted til huse på adressen, hvorfor flere biler også blev opslugt af flammerne.

Brand i Næstved
Foto: Per Rasmussen

Foruden Midt- og Sydsjællands Brandvæsen var også styrker fra Beredskabsstyrelsen indsat ved branden på Præstemarken.

Beredskabsstyrelsen bistod foruden etablering af vandforsyning til brandslukningen også med røgdykkerhold og en drone, oplyser operativ chef Lars Høg Schou på Twitter.

Røgdykkerne medvirkede blandt andet til at hindre yderligere brandspredning. Ved 19.30-tiden var branden ifølge politiet under kontrol.

I alt var 15 brandfolk fra Beredskabsstyrelsen til stede ved indsatsen

Beredskabsstyrelsen kunne køre fra stedet ved 22-tiden, imens politiet og Midt- og Sydsjællands Brandvæsen afsluttede sit arbejde omkring midnat.