Røde Kors lagt ned: De hjælper trængte familier med fnat-behandling

Røde Kors lagde et opslag op på Facebook om, at de ville hjælpe de trængte familier med behandling mod fnat. Men det har lagt organisationen ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røde Kors sætter ind, hvor vi kan gøre en forskel. 

Sådan skrev organisationen på Facebook, efter det kom frem, at elever er blevet smittet med skorpefnat på Kobberbakkeskolen. De ville derfor hjælpe de særligt trængte familier, der er blevet smittet, da en behandling vil betyde en ektraudgift på op mod 1.000 kroner her i juletiden. 

quote Vi tilbyder hjælp til de helt specielle familier, som er syge og som ikke har økonomisk mulighed for at løse det selv

Pia Øberg, Røde Kors Vågetjeneste

- Vi tilbyder hjælp til de helt specielle familier, som er syge og som ikke har økonomisk mulighed for at løse det selv. Vi slår ikke et telt op på pladsen og deler medicin ud. Det er ikke en landeplage. Vi hjælper de her konkrete familier, der har et problem, siger Pia Øberg fra Røde Kors' vågetjeneste.

Røde Kors lagt ned 

Men det har ikke været uden omkostninger for Røde Kors at skrive et opslag på Facebook. 

- Røde Kors er væltet, konstaterer Pia Øberg.

- Vi har ikke bestilt andet hele natten. Vi har ligget vandret for at prøve at svare alle de her folk, som er bange og har det svært på skolerne. Og det vælter hele vores juleprojekt. 

Sydbyskolen er blevet lukket totalt indtil på tirsdag på grund af tilfælde af den særlige Skorpefnat, som er ekstra smitsom. Uglebroskolen har enkelte tilfælde af den almindelige type fnat og afdelingen er ikke lukket. 

De øvrige tilfælde af fnat på Uglebroskolen og på Rønnebæk Skole er tilfælde af almindelig fnat, og derfor har man kun valgt at lukke enkelte klasser kortvarigt her.