Rocker taler ud: Stop krigen, før flere dør

Tidligere top-rocker står nu frem og fortæller om bandekrigen, der har huseret i Næstved. Og han appellerer til fred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et tidligere topmedlem i Bandidos i Næstved står nu frem og appellerer til fred i den blodige konflikt som i øjeblikket verserer mellem Bandidos og en flok rockere, som har forladt rockergruppen.

 39-årige Arash Hamedani fortæller i aften i Station 2 om hans rolle i den heftige konflikt, der har bragt skyderier og drab til Næstved.

Ifølge Station 2 begyndte hele balladen da den tidligere præsident blev anholdt og dømt til fire års fængsel i en narkosag tilbage i november 2012. For Arash Hamedani var blevet stukket, men alligevel røg han i ”bad standing” hos Bandidos og det ville de senere frafaldne rockere ikke acceptere.

- Vi vil på ingen måde acceptere denne forrykte måde at behandle et medlem på, skrev de i et brev på nettet, fortæller Station 2.

Forlod Bandidos
Herefter dannede udbryderne af Bandidos deres egen gruppe og kaldte sig Westside Nation. Og siden er flere Bandidos-adresser brændt ned, en person med tilknytning til udbrydergruppen er blevet dræbt og skyderier har påvirket helt almindelige familier i villakvarterer i Næstved.

Station 2 har besøgt Arash Hamedani i fængslet og i aften taler han ud om hele balladen i Station 2.

- Jeg laver ikke dette interview, fordi jeg har lyst til at være i mediernes søgelys. Jeg gør det, fordi jeg synes at det er vigtigt at få ud, at det ikke er det, jeg har tænkt, eller det, jeg ville have gjort. Det skal absolut ikke være på grund af mig, at de ting her foregår, siger Arash Hamedani i interviewet med tv2.dk og Station 2.

Forstår ikke handlinger
Det tidligere top-medlem understreger, at han ikke ved, om skyderierne og ildspåsættelserne i Næstved rent faktisk er en del af konflikten mellem Bandidos og de frafaldne medlemmer. Men han appellerer alligevel til at krigen stopper.

- Jeg kan ikke se pointen i det her. Jeg kan ikke se, hvorfor det skal være sådan her, hvor man tager så ekstreme metoder som drive by på et familiehus i brug. Det er ikke det Bandidos, jeg kender. Jeg nægter at tro, at det er Bandidos, for hvis du er en stor organisation som Bandidos, så laver du ikke drive by på et familiehus, hvor der ligger børn og familiemedlemmer – mor, far og deres børn – og sover. Og endda rammer ved siden af. Eller ham, som døde. Han havde, som jeg kan huske, intet med Westside at gøre - andet end at hans storebror er Westside. Og hvis han var inde at besøge sin storebror eller boede sammen med sin storebror – det var det, han døde af? Er det det værd? Det synes jeg ikke, siger Arash Hamedani til tv2.dk og Station 2.

Du kan se hele interviewet på Station 2 i aften klokken 20.50.