Rift om uddannelsespladser

Egentlig er fristen for at søge ind på videregående uddannelser for længst udløbet, men unge strømmer fortsat til for at få fat i de sidste ledige pladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdsløsheden truede, da Christina Pedersen for nylig fik at vide, at hendes vikariat som social- og sundhedsassistent ikke som håbet blev forlænget

- Jeg var ked af det og tænkte, hvad skal jeg nu finde på - det var sådan lidt, hvad har jeg nu lyst til, fortæller Christina Pedersen fra Næstved.

En tur på internettet og en liste over ledige studiepladser var det, der skulle få en gammel ide til pludseligt i stedet at blive hendes nærmeste fremtid.

- For sjov tænker jeg, at jeg scroller da lige lidt ned her og så stod der lige pludselig sygeplejeuddannelsen i Næstved,  og det lød enormt spændende, siger Christina Pedersen.

Kort efter havde Christina Pedersen snuppet én af de ledige studiepladser, og hun er langt fra den eneste.
På University College Sjælland alene har de efter optagelsesfristens udløb fået 25 % ekstra ansøgere.

- Det er rigtig godt, at der kommer mange nye studerende. Det er vigtigt, at vi, som udbyder uddannelser i en region som Region Sjælland, får fyldt op på hylderne, så vi får mange unge mennesker, der kommer i sving med at tage en uddannelse, forklarer Michael Jungfalk, som er kommunikationschef på University College Sjælland.

Snart kan Christina Pedersen kalde sig sygeplejerskestuderende - og hun er sikker på, at hun gennemfører - også selvom, det ikke var førstevalget

- Det kommer ikke til at påvirke overhovedet, for nu har jeg sat mig op til det, jeg gerne vil, og så er det bare det, jeg gør. Og når jeg sætter mig noget for, så skulle jeg gerne fuldføre det, mener Christina Pedersen.

 

Der er stadig ledige pladser på regions tre store videregående uddannelses-steder.

På linket her http://www.kot.dk/KOT/ledigePladser.html kan du se en opdateret liste over, hvor der lige nu er ledige pladser.