¨

Retten frikender flygtning for dødstrusler mod centerleder

centerleder Susan Knage Møller på Asylcenter Holmegård i Næstved Foto: TV ØST

Der var tale om en sproglig misforståelse, da en irakisk flyting blev sigtet for at true centerleder Susan Knage Møller på Asylcenter Holmegård i Næstved.

Sagen om en irakisk flyting, der en tirsdag eftermiddag i slutningen af september blev sigtet for at true centerleder Susan Knage Møller på Asylcenter Holmegård i Næstved, har nu fået sin afslutning.

Mandag besluttede dommeren ved Retten i Næstved at frikende den irakiske flygtning, som i slutningen af september opsøgte Susan Knage Mølle, da hun var ved at forlade teltlejren. Her blev manden ellers sigtet for dødstrusler.

Det skriver Sjællandske.

Men det var for at fortælle om sine frustrationer om asylcenterets lukning, der betød, at det skulle flyttes til Bornholm og ikke til Korsør, som han angiveligt var blevet lovet.

- Der er tale om en misforståelse. Jeg sagde til Susan, at hvis jeg begår selvmord, så er hun og Kim medskyldige. Derfor lavede jeg kvælningsbevægelser med hænderne, forklarede den tiltalte ifølge avisen,

You and Kim are finished

Den 30-årige var tiltalt for at have sagt til centerlederen, at you and Kim are finished (du og Kim er færdige red.) med henvisning til souschef Kim Hansen. Men mandag forklarede han ifølge avisen, at han kun taler kurdisk og ikke engelsk. Derfor havde han aldrig udtalt denne sætning. Han vidste rent faktisk ikke, hvad den betød.

Det blev bakket op af et vidne, som er en anden tidligere beboer i asylcenteret, der taler kurdisk. Han fortalte ifølge avisen, at han ikke havde hørt disse trusler fremsat på hverken engelsk eller kurdisk.

Dommeren og de to domsmænd mente, at der derfor havde været sproglige misforståelser parterne imellem og frifandt irakeren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App