¨

Retssag mod tidligere Bandidos-præsident ruller igen - tiltalt for at sende folk ud for at dræbe

00:31

Ifølge anklageskriftet blev den 25-årige mand skudt med seks skud i ben, arme og mave, hvilket bragte hans liv i overhængende fare.

Tirsdag middag er der procedure mod en tidligere Bandidos-præsident, der er tiltalt i sag om drabsforsøg.

En fejl i anklageskriftet var skyld i, at en retssag mod en tidligere Bandidos-præsident blev afvist i marts i år.

Men nu er ekspræsidenten igen tiltalt for drabsforsøg, og tirsdag middag er der procedure i sagen.

I foråret kørte sagen mod en 35-årig ekspræsident og to yngre prøvemedlemmer af rockergruppen Bandidos. Her blev et 27-årigt prøvemedlem af Bandidos dømt skyldig og idømt 12 års fængsel for drabsforsøg mod en 25-årig mand, der natten til den 13. november 2017 blev skudt seks gange i sin lejlighed på Østre Ringvej i Næstved.

Det er helt klart, at drabsforsøg og bandekonflikt giver 12 år, så det bliver ikke mindre end det, hvis han bliver dømt

Mariam Khalil, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Men dengang blev sagen mod ekspræsidenten afvist på grund af fejlen i anklageskriftet.

Skudt seks gange i ben, arme og mave

Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har derfor for anden gang rejst tiltale mod den tidligere præsident. Denne gang er han tiltalt for at have tilrettelagt og foranlediget drabsforsøget på den 25-årige mand, der havde tilknytning til grupperingen Satudarah.

Det betyder, ifølge senioranklager Mariam Khalil, at det er ham, der er ansvarlig for, at drabet blev planlagt og udført.

Ifølge anklageskriftet blev den 25-årige mand skudt med seks skud i ben, arme og mave, hvilket bragte hans liv i overhængende fare.

Manden overlevede, men det gjorde hans hund ikke, som også blev skudt fire gange på klos hold.

Ekspræsident nægter sig uskyldig

Ifølge senioranklager Mariam Khalil fastholder den tidligere præsident i Bandidos sin uskyld og ønsker frifindelse i sagen.

Mariam Khalil fortæller til TV2 ØST forud for proceduren tirsdag, at Anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland Falsters Politi ønsker den tidligere rockerpræsident idømt en længere fængselsstraf for at have foranlediget og tilrettelagt drabsforsøget.

- Det er helt klart, at drabsforsøg og bandekonflikt giver 12 år, så det bliver ikke mindre end det, hvis han bliver dømt. Spørgsmålet er, om det bliver en skærpende omstændighed, at det er ham, der sender nogle ud og gør det. Det vil jeg vove at påstå, siger Mariam Khalil til TV2 ØST.

Hun understreger dog, at det ikke er sikkert, at retten denne gang når frem til det samme, som den gjorde i marts.

- Dét, at retten i Næstved én gang har fundet, at det er drabsforsøg begået i et bandemiljø, er ikke ensbetydende med, at de finder det igen. Det kan være, at nævningetinget finder frem til noget andet denne gang.

Det kan være, at nævningetinget finder frem til noget andet denne gang

Mariam Khalil, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Anklageskrift var ikke tydeligt nok

Sagen blev afvist i marts, fordi Anklagemyndigheden ikke tydeligt nok har beskrevet i anklageskriftet, hvad eks-præsidentens rolle var.

Under retssagen erkendte anklagemyndigheden, at de ikke er i stand til at bevise, at den 35-årige tidligere Bandidos-præsident opholdt sig i lejligheden på Østre Ringvej, da der blev skudt mod den konkurrerende hashhandler.

Derfor foreslog Mariam Khalil, at tiltalen mod den 35-årige mand fra Næstveds velhaverkvarter i stedet blev ændret til, at han havde opfordret og foranlediget til drabsforsøget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App