Reptiler hitter: Nu har lokal messe vokseværk

Sydsjællands Reptilmesse har på få år vokset sig kæmpe stor. Hvert år bruger frivillige ildsjæle mange kræfter på at stable messen på benene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hele startede med, at Tim Majker fra Næstved anskaffede sig en kongegekko.

Lige siden har han været dybt fascineret af krybdyr og insekter. Han fik hurtigt anskaffet sig en lille samling og tog på messer rundt om i landet for at blive klogere på sin nye hobby.

Men han syntes, der var for få messer, og det gav ham en idé.

- Lidt i joke med en kammerat, så siger jeg, jamen vi laver da bare vores egen, ja han var med på idéen, og så begyndte vi at undersøge, hvad det krævede, fik puslespillet til at gå op, og så tænkte vi, at vi ville give det et skud, forklarer Tim Majker.

Overvældende interesse

De forventede, at der ville komme mellem 250-300 besøgende til den første messe, der blev afholdt i januar 2016.

Men virkeligheden oversteg forventningerne, og der kom over 2.000 besøgende. Folk måtte stå i lange køer for overhovedet at komme ind på messen. 

- Det tog lidt røven på os alle sammen, både på mig, mine hjælpere, min familie, og dem som måske havde tænkt, at nu har han da tabt sutten, siger Tim Majker.

For at gøre plads til de mange besøgende blev messen efterfølgende flyttet til Herlufsholmhallerne, hvor der sidste år blev sat besøgsrekord med over 3000 besøgende.

Frivillige hjælper til

En messe af sådan en størrelse kræver en hel del planlægning, og Tim Majker bruger i gennemsnit mellem 15-20 timer om ugen på arbejdsopgaver, der er relateret til messen.

Familie og venner hjælper ham med de mange praktiske opgaver.

- Han fik en skør idé en dag og spurgte, om vi ville hjælpe ham, og så gør man jo en god vennetjeneste og giver en hånd, og så tager han så hele armen, siger Jes Hansen, der er en af de frivillige, der hjælper til med at drive messen. 

Ingen tjener en eneste krone på messen. Overskudet går nemlig til at afholde den næste messe og til velgørende formål.

- Jeg vil gerne gøre noget godt for nærområdet og for vores hobby, siger Tim Majker.

Messe udvider til Aarhus

Her få dage inden messen bliver der arbejdet på højtryk for at få de sidste detaljer på plads. Og der er nok at se til for de frivillige, for om blot en måned skal der afholdes endnu en messe.

Tim Majker har nemlig besluttet at udvide med yderligere to årlige messer i Aarhus.

- Jeg kan ikke lade være, jeg synes, det er sjovt at have gang i en masse ting på én gang, kaste en masse bolde op og gribe så mange som muligt, siger han.