Rektor på gymnasium hjemsendt på ubestemt tid

Bestyrelsen for Næstved Gymnasium og HF har besluttet af hjemsende rektor Susanne Stubgaard.

Rektor Susanne Stubgaard er blevet hjemsendt efter en længere periode med uro og kritik af hendes ledelse på Næstved Gymnasium og HF.

Selve beslutningen om hjemsendelsen sker på baggrund af en ekstern undersøgelse af forholdene på ungdomsuddannelserne, som bestyrelsen igangsatte i juni 2021.

quote Der har været noget uro på skolen

Kenneth Ladefoged Petersen, bestyrelsesformand for Næstved Gymnasium og HF

- Bestyrelsen modtog i går (mandag, red.) resultatet af undersøgelsen og har valgt at hjemsende rektor Susanne Stubgaard, oplyser Næstved Gymnasium og HF i en kortfattet pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Kenneth Ladefoged Petersen ærgrer sig over situationen.

- Selvfølgelig er jeg som bestyrelsesformand ærgerlig over, at sådan noget som det her er nødvendigt. Det er også ærgerligt, når vi skal tale om det i medierne, siger Kenneth Ladefoged Petersen til TV2 ØST.

- Der har været noget uro på skolen, og på baggrund af det udpegede vi et eksternt konsulenthus til at hjælpe os med den opgave at undersøge forholdene. Resultatet af den analyse var medvirkende til, at vi valgte at sende rektor hjem på ubestemt tid, siger han.

Kenneth Ladefoged Petersen ønsker ikke at oplyse, hvorvidt beslutningen om at hjemsende Susanne Stubgaard med øjeblikkelig virkning blev taget af en enig bestyrelse. 

Susanne Stubgaard skriver i en SMS til TV2 ØST, at hun ikke har nogen kommentar til sagen og henviser i stedet til fagforeningen DJØF.

Hos DJØF bekræfter man, at fagforeningens jurister er inde i sagen i forhold til at forhandle vilkår igennem for Susanne Stubgaards fratrædelse. 

Ansatte tør ikke sige rektor imod

Fagbladet Gymnasieskolen har tidligere beskrevet, at Næstved Gymnasium og HF er ekstremt topstyret. 

Flere nuværende og tidligere ansatte har blandt andet beskrevet, at meget få tør sige Susanne Stubgaard imod, og de, som gør, risikerer at få problemer. Lærere er også frustrerede over manglen på medindflydelse.

En af dem, som i maj 2021 udtalte sig til fagmediet, var Brian Oechsler-Christensen, der forlod jobbet på Næstved Gymnasium og HF, hvor han også var arbejdsmiljørepræsentant, for omkring fire år siden.

- Rektor ville have kontrol over alt, hvad der skete på skolen. Der var ikke plads til at være uenig med hende, så blev man kaldt til kammeratlig samtale af hende eller en anden i ledelsen, fortalte han dengang til Gymnasieskolen.dk.

TV2 ØST har i dag været i kontakt med Brian Oechsler-Christensen. Han ønsker ikke at bidrage yderligere til sagen, men skriver i en sms til citat:

- Men (jeg) glæder mig over, at bestyrelsen vågnede fra deres tornerosesøvn og at arbejdsmiljøet nu langt om længe forhåbentlig vil blive meget bedre for alle ansatte på NGH.

I alt 13 nuværende og tidligere medarbejdere udtalte sig i den forbindelse om forholdene på stedet.

- Det er klart, at bestyrelsen ikke kan sidde overhørig, hvis der er nogle medarbejdere eller medarbejdergrupper, som er utilfredse med forholdene, siger Kenneth Ladefoged Petersen.

Rektor Susanne Stubgaard har ledet Næstved Gymnasium og HF siden 1999.

Bestyrelsen oplyser videre, at vicerektor Marianne Bollerup Neuer er konstitueret som leder af Næstved Gymnasium og HF. Hun er på nuværende tidspunkt ikke vendt tilbage på TV2 ØSTs henvendelse om et interview.

Det samlede elevantal fordelt på 55 klasser er cirka 1.300 elever, mens de to ungdomsuddannelser har 160 medarbejdere inklusiv deltidsansatte.