¨

Regionsrådet løber fra løfte

Foto: TV ØST

I Næstved kan borgerne se langt efter en læge, hvis de får brug for akut hjælp. Regionsrådet har nemlig besluttet, at der kun skal være paramedicinere i regionens akutbiler, og det er stik imod et tidligere løfte.

Næstved Kommune har endnu engang tabt kampen om de akutte læger. For bare 10 måneder siden, da regionens politikere besluttede at lukke akutsygehuset i Næstved, da lovede de samme politikere, at Næstved ville få en lægebil som erstatning.

- Det er tredje trin. Vi kommer langt ned, til først at miste akutmodtagelse, så var vi lovet akut lægebil, den er også væk nu. Nu må vi, i vores by, nøjes med paramedicinere. Det frygter jeg betyder, at der er nogen, der fravælger Næstved eller Roskilde, to store byer, når vi ikke længere kan tilbyde akut lægehjælp. Det siger Næstveds viceborgmester, Carsten Rasmussen (S).

Regionsrådet erkender, at de ikke har holdt, hvad de lovede, men de mener ikke, at det giver borgerne en dårligere behandling.

- Jeg synes, at man i Næstved og Roskilde skal glæde siger over, at vi har fået en ambitiøs plan, hvor vi sikrer os, at der er hjælp fremme inden for 15 min. Siger Jens Ravn, formand for Præhospitalt Udvalg i Region Sjælland.

Det er paramedicinere fra Falck og Roskilde Brandvæsen, der skal bemande akutbilerne. I dag er der både en læge og en paramediciner i akutbilerne. Det ændrer sig fra 1. marts.

04:00 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App