Redningsaktion: Flere kanoer kæntret

Flere kanoer er fredag eftermiddag kæntret i Tystrup Sø på grund af blæsten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag eftermiddag var der gang i en søredningsaktion ved Tystrup sø ved Sorø. Her er flere kanoer kæntret på grund af det hårde vejr.

- Syv kanoer har været ude med i alt 18 personer om bord. Nogle af kanoerne kæntrede, andre prøvede at sejle op for at hjælpe, mens nogle drev væk og kom i land længere henne, fortæller Jens Frederiksen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Meldingen om kæntringen kom ind klokken 14.21, og ifølge vagtchefen er beskeden derudefra klokken 16, at alle personer skulle være kommet i land selv.

- Ingen er umiddelbart kommet noget til. Det er heldigvis dejligt varmt sommervejr, og sigtbarheden derude har gjort det nemt at finde dem, der var røget i vandet, siger vagtchefen, der ikke er i tvivl om, hvad der er årsagen til, at kanoerne kæntrede.

- Det er helt sikkert blæsten. Den er voldsom lige nu, og så snart man kommer ud på søen, så river og flår den i sådan en kano, siger Jens Frederiksen, der i øvrigt fraråder al sejlads på søen resten af sagen

Helikopter og redningsbåd samt politi var til stede ved søen, men heltikopteren er nu sendt tilbage. De 18 personer var et selskab bestående af venner og familie, der gennem flere år har haft det som fast tradition at sejle i kano på søen. Det var syvende år i træk, de var af sted.