Rapport peger på lukningstruede skoler

Et konsulentfirma har netop udgivet en rapport, der giver bud på, hvilke skoler man kan lukke i Næstved Kommune for at løse problemet om bl.a faldende børnetal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række skoler i Næstved Kommune er lukningstruede.

Det fremgår af en ny rapport til politikerne i Næstved Kommune, hvori man blandt andet foreslår at nedlægge Rønnebæk Skole, Karrebæk Skole og Hyllinge Skole.

13 forskellige scenarier

I alt arbejder rapporten inden for 3 løsningsområder med 13 forskellige scenarier for, hvordan skolestrukturen i kommunen skal indrettes i fremtiden.

- Vi ved endnu ikke, om det bliver tilfældet, at skolerne skal lukke, men vi skal holde møde om det i udvalget, så vi kan drøfte resultaterne, siger Søren Dysted, der er formand for Børne- og skoleudvalget.

Bekymrer forældrene

De mange mulige skolelukninger bekymrer forældrene i byen. De frygter både for lokalsamfundet og deres børns fremtid og håber, at resultaterne fra rapporten ikke bliver en realitet.

- Vi har børn, som skal med skolebus, hvis de skal skifte skole, og det betyder, at deres skoledag bliver meget længere. Samtidig besværliggør det også vores hverdag som forældre, så det vil være en meget trist udvikling for os alle som familie, siger Jimmy Otto Hass, der er far til 3 børn på Karrebæk Skole.

Anerkender nervøsiteten

Hos kommunen anerkender man forældrenes nervøsitet - men man fastholder også, at en række ændringer på området er nødvendig, hvis man skal komme det faldende børnetal til livs.

- Jeg forstår forældrenes bekymringer og frustrationer, men man skal også bare forstå, at når vi har 3 skoler for meget, så er vi nødt til at gøre noget for at få mest muligt ud af pengene, så børnene kan få den bedste undervisning, siger Søren Dysted.

Politikerne skal se på planerne for alvor for første gang den 17. september.

Du kan selv læse rapporten her.