Raadegaard Gods sælger ud af inventar

Auktionshuset åbnede i dag dørene til herregårdsauktion på Raadegaard Gods. Der kunne bydes på over 100 antikviteter – mange med en helt særlig historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag faldt hammeren over prismelysekroner og ældgamle kommoder. Raadegaard Gods er nemlig blevet solgt, og derfor skulle en masse af herregårdens inventar på auktion.

Nogle af dem, der lagde turen forbi godset, var ægteparret Ole Madsen og Lone Hagen. De var på jagt efter en stol, de havde set i auktionsbladet.

- Vi leder efter en stol, der er god til at sidde og læse avis i, fortæller Lone Hagen.

Parret havde kig på en af herregårdens rokokostole, men den faldt alligevel ikke helt i deres smag. Til gengæld faldt de for en gammel pottestol.

- Vi har faktisk et gæsteværelse i vores sommerhus, som ligger i en lade et stykke fra huset. Hvor man kunne forestille sig, om ikke andet så symbolsk, at den kunne stå. Jeg synes, den er sjov, fortæller Lone Hagen.

 

Historie sælger

Det er Auktionshuset, der står for auktionen. Administrerende direktør Peter Christmas-Møller synes det er en spændende opgave, fordi godset stammer helt tilbage fra 1607.

- Som auktionsmand er det jo noget af det sjoveste, man kan være med til. Vi er i de bygninger, hvor billeder og gulvtæpper og møbler har stået, så de kommende købere ser tingene i deres rette miljø, siger han.  

Ifølge Peter Christmas-Møller er der rigtig mange af genstandene, der har en helt unik historie. Han fremhæver blandt andet et sæt på seks stole.

- Det er historien, der gør stolene helt særlige. Det er nemlig Winston Churchill der har ejet dem tidligere, og det gør det jo helt unikt.

Der var i alt 108 genstande på auktion, og det løb op i en værdi på cirka 1,4 millioner kroner.