Provst tiltalt: Skjulte mor og barn i præstegård

Provst Vagn Birk Jensen fra Tyvelse ved Glumsø er tiltalt for at holde en mor og søn skjult for myndighederne, der ville anbringe sønnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I næste uge skal sognepræst og provst Vagn Birk Jensen møde for Retten i Næstved. Sammen med to kvinder er han tiltalt for at have bortført den ene kvindes søn og holdt ham skjult for myndighederne, der ellers havde besluttet at anbringe den femårige dreng uden for hjemmet. Det skriver Sjællandske.

Provsten har, ifølge anklageskriftet, sidste år holdt mor og søn skjult i præstegården i Tyvelse nord for Glumsø i en uge.

Derefter blev de fragtet til provstens sommerhus i Rørvig, hvor de opholdt sig endnu godt en uge, før politiet fandt den lille dreng og anbragte ham på en institution.

64-årige Vagn Birk Jensen er provst for det østlige distrikt af Næstved Provsti. Sagen kommer for retten onsdag i næste uge. Vagn Birk jensen er tiltalt efter straffeloven paragraf 215 omkring bortførelse, som kan medføre op til fire års fængselsstraf, hvis han kendes skyldig.

Vagn Birk Jensen har ikke ønsket at udtale sig om sagen til TV ØST. Han afventer retssagen onsdag.