Prøvevalg for de unge

Selvom der er over en uge til kommunalvalget, blev der i dag stemt i Næstved. Kandidaterne fra de fleste partier var der, men vælgerne var kommunens unge på 16-17 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formålet var at høre de unge og samtidig gøre dem mere interesserede i politik. Og netop de unge havde da også selv en fornemmelse af, hvad der fylder i politikernes hoveder.

- Jeg tror ikke, at de tænker så meget på ungdommen. Jeg tror mere, at de tænker på, at de kan sætte deres egne skatter ned og tjene lidt flere penge, siger 16-årige Dennis Bundgaard Rasmussen fra Næstved.

1000 af kommunens unge var mødt op. De startede med at høre politikerne tale, hvorefter de skulle stemme. Og når det nu er et valg for de unge, så skete det - naturligvis - med mobiltelefonen.

Det blev noget anderledes, end når de voksne går i stemmeboksen. Ungdomspartiet fik over halvdelen af stemmerne. Blak Listen fik fire mandater. Og så fik Henning Jensen og kompagni et ordentligt smæk - nemlig kun fire mandater.

- Vi har lært en masse om, hvad politikerne mener. Én ting er at læse om det i en samfundsfagbog, men det er noget andet at høre det her, siger Dennis Bundgaard Rasmussen.

I de næste dage fortsætter ungevalget blandt andet i Lolland, Odsherred og Slagelse Kommune. Se alle steder og tidspunkter her.