Problemer med togbusser fortsætter: Pendlere efterladt på stationen

Pendlerne på strækningen mellem Næstved og København er ikke tilfredse med DSB’s togbusser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag blev der på grund af sporarbejde indsat togbusser flere steder på Sydsjælland, blandt andet mellem Næstved og Ringsted.

Togbusserne har skabt stor frustration blandt pendlerne på strækningen, der ikke mener, at DSB håndterer det godt nok. 

Mandag morgen, var der for eksempel ikke indsat nok togbusser, hvilket betød at flere pendlere blev efterladt på stationen i Næstved og dermed ikke kom på arbejde til tiden. Samtidig har Rejseplanen.dk været nede i flere timer, hvilket gør det svært for pendlerne at få overblik over trafikken.

quote Der var det samme kaos som i går

Carsten Hansen, bestyrelsesmedlem, Pendlerklub Næstved.

DSB har undskyldt situationen og lovede mandag, at der ville blive sat flere togbusser ind, men tirsdag melder pendlerne igen om problemer.

- Det ser ikke godt ud, jeg er meget skuffet, siger Carsten Hansen, der er bestyrelsesmedlem i Pendlerklub Næstved.

Carsten Hansen fortæller, at flere passagerer ikke kom med den planlagte togbus fra Næstved Station.
Carsten Hansen fortæller, at flere passagerer ikke kom med den planlagte togbus fra Næstved Station. Foto: Katja Gasiorowski - TV2 ØST

For få togbusser

Carsten Hansen fortæller tirsdag morgen, at der ved afgangen klokken 06.40 var otte personer, som ikke kunne komme med togbussen, da den var fyldt.

Flere pendlere fortæller også, at de blev henvist til togbusserne på den "røde" rute, som kører over Glumsø. Det betyder en længere rejsetid mellem Næstved og Ringsted på 12 minutter - med det resultat, at pendlerne så ikke kunne nå deres tog ind mod København.

Carsten Hansen fortæller, at det ellers gik godt, da han selv tog afsted tirsdag klokken 05.49.

- Der var der god plads, og togbussen kom til tiden, siger han.

Men mindre end en time efter var billedet et helt andet.

- Der var det samme kaos som i går, siger Carsten Hansen.

DSB kan ikke genkende billedet

Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, kan ikke genkende det billede, pendlerne tegner af tirsdagens morgentrafik.

- De meldinger, jeg får, fra vores personale, der er dernede, er, at det er rigtigt, at den bus, der skulle køre 06.40 blev fyldt. Og så helt som aftalt, har vi indsat en ekstra bus i stedet for. Den kom nogle minutter efter, siger han.

Ifølge Tony Bispeskov kunne dem, der kom med den ekstra togbus godt nå deres forbindelse videre fra Ringsted.

quote Jeg har ikke fået nogen melding om, at der ikke har været tilpas med busser på den blå rute

Tony Bispeskov, informationschef, DSB.

- Så reelt har der ikke været nogen udfordring for kunderne, andet end at når en togbus bliver fyldt, så kan der godt gå nogle minutter, inden den efterfølgende togbus, som holder standby, bliver gjort klar og er fremme, siger han.

Tony Bispeskov har heller ikke hørt noget om, at der skulle være folk, der er blevet henvist til at tage den langsommere røde rute i stedet for den blå, der kører direkte mellem Næstved og Ringsted.

- Jeg har ikke fået nogen melding om, at der ikke har været tilpas med busser på den blå rute, siger han.

- Vi har 10 standby-busser klar til at sætte ind, så vi har et godt beredskab. I forvejen er der 30 busser, der ligger og kører, så jeg skulle mene, at vi er godt dækket ind, siger informationschefen.

Pendlere: Vi kom først med den næste togbus

Der er 804 medlemmer af Penderklub Næstveds Facebookside. Og det er her flere pendlere her til morgen har fortalt om deres oplevelser med togbusserne på Næstved Station.

Ifølge Carsten Hansen kom de otte efterladte pendlere ikke med en erstatningsbus men med den næste planlagte bus, der kom ni minutter efter.

- Og så kan jeg godt forstå, at folk bider sig i neglene og er bange for, at de ikke når frem i tide, når man har mellem fire og seks minutter til at komme fra bussen og hen til toget på Ringsted Station, siger han.

Og det undrer den garvede pendler, at der ikke er en bedre kommunikation mellem togbuschaufførerne.

- Hvis man kommer med en fyldt bus fra Vordingborg, så kan man jo ringe i forvejen, så man kan have en ekstrabus klar til dem, der skal med fra Næstved med det samme, siger han.

Følger situationen tæt

Selvom DSB ikke er enige i pendlernes udlægning af togbustrafikken tirsdag morgen, så lover Tony Bispeskov, at DSB fortsat er meget opmærksomme på, at deres kunder kommer frem og tilbage, så hurtigt, som det kan lade sig gøre.

- Vi følger det naturligvis tæt, for det er på ingen måde i vores interesse, at kunden skal have yderligere gener, siger han.

- Det her sporarbejde varer til og med tirsdag den 7. september, og vi er udmærket klar over, at når Banedanmark laver sporarbejde, i det her tilfælde arbejder de på signalsystemet, så skal vi prøve at få kunderne frem så hurtigt som muligt, siger Tony Bispeskov.

Du kan få flere informationer om de aktuelle sporarbejder på DSB’s hjemmeside