Private smertelindrere skal arbejde på Næstved Sygehus

Privathospitalet Valdemar har fået lov til at komme inden for på Næstved Sygehus, hvor det blandt andet skal stå for smertebehandlingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Privathospitaler får lov at få en fod indenfor på sygehusene i Region Sjælland.

Det oplyser DR Sjælland.

På et lukket møde i regionsrådet torsdag fik Privathospitalet Valdemar i Ringsted til opgave at drive smerteklinikken på Næstved Sygehus, fordi det har været umuligt at få offentligt ansatte læger.

Venstres Jens Stenbæk har været bannerfører for samarbejdet med de private hospitaler:
- Nu får vi taget hul på en ny form for samarbejde - det bliver læger fra det private hospital Valdemar der skal drive smerteklinikken ligesom vi også kom igennem med, at de private skal hjælpe med at diagnosticere ud fra røntgen og scanningsbilleder. Her er der alt for lang ventetid på at få svar i dag, siger Jens Stenbæk til DR Sjælland.

Loft på

De radikale, Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre havde satset på, at private hospitaler skulle have endnu flere opgaver. Men SF og socialdemokraterne stak en kæp i hjulet på de borgerlige drømme.

De 2 partier lagde et økonomisk loft på et trecifret millionbeløb - mere ville de ikke give af det 15 milliarder store sygehusbudget til private.

Satser på det offentlige

Især SF's Flemming Stenild hejste den ideologiske fane:

- Vi er tilhængere af offentlige sygehuse, og de skal udvikle sig. Det skal vi først og fremmest bruge vores penge og kræfter på. Vi er ikke imod samarbejde med private, men vi vil først og fremmest satse på et godt offentligt sygehusvæsen.

Et flertal af socialdemokrater og SF satte derfor til de borgerliges store fortrydelse en øvre grænse på, hvor mange millioner der må bruges til privathospitaler.