Privat smerteklinik får ringe effekt på venteliste

Det kommer ikke til at batte noget på ventelisten, at Næstved Sygehus får en privat smerteklinik. Det mener 2 ledende overlæger på feltet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I øjeblikket er ventetiden på behandling i det regionale smertecenter på Køge Sygehus 69 uger, mens smerteklinikken på Holbæk Sygehus har en ventetid på 60 uger.

Men selv om Region Sjælland netop har indgået aftale om en privat-offentlig smerteklinik på Næstved Sygehus, der skal drives af Hospitalet Valdemar, får det sandsynligvis kun ringe effekt på ventelisten. Det vurderer 2 ledende overlæger i Køge og Holbæk, skriver DAGBLADET Køge.

Meget få patienter

Den kommende klinik i Næstved skal nemlig blot tage sig af kroniske smertepatienter med simple smerter. Det vil sige mennesker, som hverken har fået psykiske eller sociale problemer som følge af deres tilstand og heller ikke har behov for fysioterapi.

Da avisen spurgte ledende overlæge på smerteklinikken på Holbæk Sygehus Ole Bo Hansen, hvor mange patienter med simpel smertetilstand, klinikken modtager, var svaret et rundt 0 formet af pege- og tommelfinger.

- Det er meget, meget få patienter, som kun har brug for at få reguleret medicinen, uddyber Ole Bo Hansen.

Dem der er blevet afvist

Ledende overlæge Torsten Jonsson, der står i spidsen for det regionale smertecenter på Køge Sygehus, er på linje.

- Simple smertepatienter er den type patienter, som de praktiserende læger bør kunne håndtere. Det er de patienter, vi hidtil typisk har afvist, siger Torsten Jonsson.

/Ritzau/