Prinsesse frabad sig håndtryk under skolebesøg i Næstved

Flere steder i verden tages der forbehold for coronavirus. Da prinsesse Benedikte besøgte Herlufsholm Skole i Næstved torsdag, blev der ikke trykket hænder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forud for besøget på kostskolen Herlufsholm Skole og Gods havde kongehuset nemlig frabedt sig håndtryk på grund af det smitsomme coronavirus.

Det fortæller Anne-Louise Boelsmand, der er leder af grundskolen. Det skriver Sjællandske fredag morgen.

quote Det er lidt aparte, for det er almindelig høflighed, man giver hånd

Anne-Louise Boelsmand, leder af grundskolen, Herlufsholm Skole

- Hoffet har meddelt, at i lyset af coronavirus har man besluttet sig for ikke at give hånd. Det er lidt aparte, for det er almindelig høflighed, man giver hånd.

- Vi følger den etikette, hoffet udstikker, og de har valgt ikke at give hånd, siger grundskolelederen til Sjællandske.

Artiklen fortsætter under billedet.

Eleverne fra 8. og 9. klasse fik ved dagen foredrag besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som besøgte skolen i rollen som protektor for Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade.
Eleverne fra 8. og 9. klasse fik ved dagen foredrag besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som besøgte skolen i rollen som protektor for Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade. Foto: Herlufsholm Skole og Gods

Prinsesse Benedikte besøgte Herlufsholm Skole i forbindelse med et arrangement planlagt af Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade.

Hun har været protektor for foreningen siden 2001.

Ritzau har forsøgt at få svar på, om det er alle medlemmer af kongehuset, der ikke ønsker at give hånd på grund af virusset.

Men kongehuset har ingen kommentarer.

Afviste håndtryk

Det er ikke kun i det danske kongehus, at det globale udbrud af coronavirus har ført til ændrede hilsner.

I Tyskland tidligere denne uge afviste indenrigsminister Horst Seehofer forbundskansler Angela Merkels forsøg på at give hånd.

Torsdag aften skrev Premier League på sin hjemmeside, at fodboldspillerne ikke må give hinanden håndtryk inden kampstart.

I Frankrig har flere aviser beskrevet råd om, hvordan man kan udskifte kindkys med at kigge personen i øjnene i stedet.

I Brasilien frarådes det ligeledes at kysse som en hilsen.

Forventer flere smittede i Danmark

Coronavirusset har indtil videre smittet over 98.000 personer verden over. Mere end 3300 er døde som følge af virusset, mens 55.000 er blevet raske igen.

Det samlede antal smittede i Danmark har indtil videre nået 20 personer, heriblandt én på Færøerne. Heraf er en patient blevet erklæret rask igen.

Sundhedsstyrelsen har tidligere udtalt, at man forventer, at der over de kommende uger vil komme flere smittede i Danmark.

De danske myndigheder anbefaler desuden, at man bliver hjemme, hvis man har besøgt områder med særligt mange smittede.