¨

Prins Joachim har sat studenterhue på prins Nikolai i Næstved

En glad student med sin familie efter den sidste eksamen på Herlufsholm. Foto: Kongehuset

En glad student med sin familie efter den sidste eksamen på Herlufsholm. Foto: Kongehuset

1 af 2

Forældre og lillebror til prins Nikolai har skrevet i hans studenterhue. Tirsdag blev prinsen student.

Prins Nikolai er tirsdag formiddag blevet student fra Herlufsholm Skole i Næstved.

I sin afsluttende eksamen fik prinsen karakteren ti, som traditionen tro nu er skrevet ind i studenterhuen, skriver kongehuset på Facebook.

På billeder ses prins Joachim, grevinde Alexandra og lillebror prins Felix gratulere prins Nikolai ude foran eksamenslokalet.

Stort tillykke Niko!

Grevinde Alexandra

Prins Joachim fik æren af at sætte huen på prins Nikolais hoved. På kongehusets Instagram-profil kan man også læse, hvad familien har skrevet i prins Nikolais hue.

- Stort tillykke Niko!, skriver Alexandra, der underskriver sig "mammy" og har tegnet et hjerte i huen.

Prins Joachim har skrevet "tillykke min søn", mens prins Felix skriver "tillykke med det". 

Artiklen fortsætter under billedet.

H.K.H. Prins Joachim sætter studenterhuen på sin ældste søn, Prins Nikolai, mens H.E. Grevinde Alexandra af Frederiksborg ser til. Foto: Kongehuset

Læs også Line har aspergers: Særlig linje hjalp hende til 12-tal til studentereksamen

Den 18-årige prins er den første af dronning Margrethes otte børnebørn, der er blevet student. Han har haft sin skolegang på Herlufsholm siden 2014.

Sideløbende karriere som model

Sideløbende med sin skolegang på Herlufsholm har prinsen kastet sig ud i en karriere som model. I et nyligt interview til modemagasinet Dust har han løftet lidt af sløret for, hvordan han betragter sig selv og sit udseende. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Hans Højhed Prins Nikolai blev tirsdag den 26. juni 2018 student fra Herlufsholm Skole i Næstved. I sin afsluttende eksamen fik Prinsen et 10-tal, som traditionen tro nu er skrevet ind i studenterhuen. Foto: Kongehuset

- Jeg kan godt lide at være den bedste udgave af mig selv, og jeg nyder at træne og at være pænt klædt på. Slankekure er måske lige et skridt for langt for mig, fortæller prinsen.

Prins Nikolaj får dog snart rig mulighed for at holde formen, når han til efteråret begynder på en uddannelse som reserveofficer ved Hærens Sergentskole i Varde. 

Læs også Landmand, frisør og STX: Kender du forskel på huerne?

Til magasinet Dust har Nikolaj udtalt, at han regner med fortsat at lægge vejen forbi København.

- Lige nu nyder jeg så meget at være i København, og jeg kan ikke se mig selv være andre steder i øjeblikket. Selv om jeg vil få base i Jylland under det meste af min militærtjeneste, kommer jeg tilbage til København de fleste weekender, siger prinsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App