Præst forgiftet af skimmelsvamp

Gunver Birgitte Nielsen, der er sognepræst Kvislemark, er tvunget ud af sin præstebolig. Den huser nemlig en meget aggressiv skimmelsvamp

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mere end 4 måneder har sognepræst, Gunver Birgitte Nielsen, været sygemeldt. Hendes præstegård i Kvislemark vest for Næstved er nemlig ramt af en særligt aggressiv skimmelsvamp, der har forgiftet hende.

Gunver Nielsen har boet i sin tjenestebolig i 5 år, og i alle disse år har boligen huset en skimmelsvamp, der nu har slået sognepræsten omkuld. Derfor er hun nu forvist fra sit hjem, så hun kan komme på benene igen.

Angreb hendes syn

Skimmelsvampen har angrebet Gunver Nielsens øjne, og det betyder, at hendes syn er blevet stærkt nedsat. Derudover har hun problemer med at koncentrere sig, og hun har mistet stemmen.

Lige nu vides det ikke, hvornår præsten kan vende tilbage til sit arbejde. Hun er stadig meget svækket af, at hun i 5 år har indåndet giften fra skimmelsvampen.

Gunver Nielsen siger til Sjællandske, at hun ønsker at blive rask hurtigst muligt, så hun kan vende tilbage til sit arbejde som sognepræst. Men lige nu handler det om, at hun bruger alle sine kræfter på at kommen ovenpå igen.

Det skriver Sjællandske.dk