¨

Præcisionsskud bag drab i Næstved

Foto: TV ØST

Det var en trænet skytte, der stod bag drabet på Edin Fakic i Næstved sidste år. Et enkelt skud gennem et vindue var nok til at dræbe ham.

Det var efter alt at dømme en trænet skytte, der stod bag det dræbende skud mod 22-årige Edin Fakic, der 9. december sidste år blev skudt gennem et vindue i et hus på Morsøvej i Næstved.

Ifølge politiet skyd drabsmanden kun én kugle mod Edin Fakic, der omkom efter skuddet.

- Vi er af den opfattelse, at skytten var temmelig god til at ramme. Der er kun affyret ét skud, og det har ramt meget præcist, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Derfor vurderer politiet da også, at drabsmanden har været våbenkyndig.

LÆS OGSÅ: Ny udvikling i drabssag - politiet efterlyser hjælp

Maskinpistol udviklet til brug i krig

Drabsvåbenet er en Husqvarna-maskinpistol – i offentligheden bedst kendt fra en række krigsfilm om Anden Verdens Krig.

Maskinpistoler udemærker sig ved, at den virker som et maskingevær – men bruger patroner fra pistoler til at skyde med. Dermed blev våbenets vægt så lav, at det kan holdes i hånden.

Husqvarna-maskinpistolen fra Næstved er oprindeligt udviklet i Finland i 1930’erne, men soldater i en lang rrække lande har brugt våbenet helt op til 1980’erne.

Politi: Drabsmanden må have trænet

Netop denne maskinpistol har ry for at være forholdsvis træfsikker, men det kræver alligevel en del træning at beherske våbenet - og ligefrem ramme præcist gennem et vindue. Og det er nu blevet til et spor for politiet.

- Vi efterlyser borgere, der, der har set nogen gennemføre skydetræning med maskinpistoler - både på skydebaner, men også i skove, grusgrave eller andre steder, hvor den slags kan gennemføres forholdsvist uforstyrret, siger Søren Ravn-Nielsen til TV ØST.

Drabsvåbenet blev fundet af politiet kort efter drabet. Det lå i en udbrændt, sølvfarvet Nissan Pixo på Topshøjvej sydvest for Sorø. Umiddelbart mener politiet, at drabet er sket som led i rockerkonflikten i Næstved, der sidste efterår var meget voldsom.

Har du oplysninger i sagen, så opfordrer politiet dig til at ringe til dem på telefon 1-1-4 eller direkte til efterforskningen på telefon 41331521 eller 41331522.

19:54 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App