Posten kører som englænderne

Nu er det ikke kun englænderne, der kører i højrestyrede biler. Post Danmark har indført 26 højrestyrede biler i landdistrikterne omkring Jyderup og Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anette Leit har delt post ud de sidste 14 år i landdistrikterne omkring Næstved.  Men hverdagen er ikke som den plejer, for rattet er nemlig flyttet til venstre side af bilen.

Kræver tilvænning
Det tog lidt tid at vænne sig til det nye køretøj.

- Det var meget spændende i starten og meget mærkelig, og man har også rigtig mange sjove episoder, hvor kunderne går over til det forkerte vindue, og hundene kan ikke finde ud af, at de skal have kiksene i den modsatte side. Det er faktisk ret sjovt, fortæller hun.

Større sikkerhed
De nye postbiler er indført, fordi de venstrestyrede postbiler ofte var farlige for de postbude, der kører på landet. Når Annette Leit så skulle aflevere breve, reklamer eller pakker, skulle hun åbne bildøren ud til vejen, hvor lastbiler og personbiler drønede forbi. Det slipper hun for nu med de nye postbiler.

Glad postbud
Annette Leit er glad for de nye og mere sikre biler.

- Jeg skal ikke tænke så meget over at kigge mig for, jeg stiger bare ud, og der er ikke nogen biler, så det er dejligt, siger hun.

På landsplan har Post Danmark investeret i 125 højrestyrede postbiler, der kører i landdistrikterne.