¨

Kostskoleelev smittet med corona - alle elever og ansatte sendt hjem

01:18

En elev på Herlufsholm Kostskole er smittet med covid-19. Video: Thomas Nielsen - TV2 ØST

En kostskoleelev på Herlufsholm Kostskole er testet positiv for coronavirus. Alle elever og ansatte er sendt hjem til onsdag den 30. september.

En elev fra Herlufsholms Kostskole, der har været hjemsendt med symptomer på coronavirus, er torsdag blevet testet positiv for covid-19.

Derfor er undervisningen blevet aflyst, og stort set alle elever og ansatte er blevet sendt hjem. Det drejer sig om 575 elever og 160 ansatte, som efter planen kan vende tilbage onsdag den 30. september. 

- Vi sender dem hjem i dag, så de kan blive testet nu her og måske allerede få svar i løbet af i morgen eller i overmorgen. På den måde kan de forhåbentligt nå at have en god weekend med deres forældre alligevel, fortæller rektor på Herlufsholm Kostskole Mikkel Kjellberg.

Af eleverne og ansatte betragtes mellem 50 og 60 som nærekontakter til den smittede, og derfor skal de efter planen have to tests, inden de igen kan komme tilbage. 

- Vi genoptager undervisningen fysisk på skolen på onsdag. Nogle af dem, der skal have to test, vil nå at få svar, men ellers kører vi virtuel undervisning fredag og tirsdag. Mandag var i forvejen en fridag, fortæller Mikkel Kjellberg og fortsætter:

- Sideløbende kan dem, der ikke når at få svar, følge med virtuelt i undervisningen. Det er en situation, vi har forberedt os på. Vi regnede ikke med, at vi ville gå fri.    

Derudover opfordres de resternde fra skolens side af også til at blive testet og først komme tilbage, når der foreligger en negativ test. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App