¨

Politiklagemyndighed skal nu undersøge politiskud i Næstved

Politifolk bevogter et buskads i Næstved, hvor en angiveligt psykisk ustabil fredag eftermiddag blev skudt. Foto: René Lind

Den Uafhængige Politiklagemyndighed går nu ind i sagen om den 49-årige mand i Næstved, der fredag blev skudt i benet af politiet.

Det er foreløbigt uklart, hvad der førte til, at en betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi trak sin tjenestepistol og skød en 49-årig mand i benet på et stisystem mellem Næstved Storcenter og en børnehave fredag eftermiddag.

Det skal Den Uafhængige Politiklagemyndighed nu finde ud af.

- Vi er fortsat ved at undersøge omstændighederne omkring skudepisoden og hvad, der nærmere er sket. Vi har afhørt forskellige personer med relation til sagen og helt generelt vil vi gerne i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller som har oplysninger om sagen, fortæller Charlotte Storgaard fra Politiklagemyndigheden.

Den 49-årige mand blev efter episoden kørt til Slagelse Sygehus og hans tilstand er stabil. Den Uafhængige Politiklagemyndighed lavede efterfølgende undersøgelser på gerningsstedet.

Hvorfor politiet afgav skud, er fortsat uvist.

- Alt det, er noget, som vores undersøgelse selvfølgelig skal afdække, så derfor kan jeg ikke fortælle mere konkret om det lige nu, lyder det fra Charlotte Storgaard.

Ifølge Politiklagemyndigheden ved de ikke, hvornår undersøgelserne kan give et svar, men sagen har høj prioritet hos dem.

Når den samlede undersøgelse er færdig, vil der blive lavet en redegørelse, som statsadvokaten skal tage stilling til.

Den 49-årige mand blev lørdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Nykøbing Falster. Dog indtil videre in absentia fordi, han er indlagt på sygehuset. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App