Politikere vil ikke gå ned i løn

Flere borgmestre kritiserer byrådspolitikerne i Næstved. Onsdag aften blev et flertal i byrådet nemlig enige om, at gå ned i løn. Men spørger man andre borgmestre, så er det udelukkende symbolpolitik, der ikke nytter noget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Store spareplaner går på tværs af kommunegrænserne. Fælles for de danske kommuner er, at de skal spare penge. Derfor har et flertal i byrådet i Næstved besluttet at gå seks procent ned i løn. Dermed vil der nu blive skåret 800.000 kroner årligt af politikernes vederlag og honorarer.

Men det er ikke den rigtige løsning, hvis man spørger andre borgmestre.

- Det er ikke noget for os. Jeg mener, at det er symbolpolitik, og det nytter ikke noget, i forhold til de besparelser vi skal ud i, siger Stig Vestergaard (A), der er borgmester i Lolland Kommune.

- Jeg har i hvert fald hørt byrådspolitikere nævne, at de har en timeløn på 18-19 kroner, og de synes egentlig godt, at det kunne være lidt højere. Derfor tror jeg, at det bliver en svær øvelse, at finde penge den vej rundt. Jeg tror heller ikke, at de batter ret meget. Så det er lidt et populistisk spørgsmål om, at politikere skal gå forrest, siger Lis Tribler (A), der er borgmester i Slagelse.

Spørger man en ekspert, er der heller ikke meget at komme efter i modellen fra Næstved.

- Det har i hvert fald ikke nogen økonomisk effekt. Den besparelse, der vil være ved, at politikerne går ned i løn, er så begrænset, at det ikke er noget, der på nogen måde kan redde en kommunes budget. Det er ren symbolpolitik, siger Roger Buch, der er Kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

 


Nyhedsoverblik