¨

Politikere vil have andre til at lave skolestruktur

Foto: TV ØST

Efter et mislykket forsøg på et forslag til at ændre skolestrukturen i Næstved Kommune, peger De Radikale og Enhedslisten på, at man skal lade andre om arbejdet

Det skal være fagfolk og folk i lokalmiljøet fremfor politikere, der skal arbejde med planerne om en ny skolestruktur i Næstved Kommune. Det foreslår De Radikale og Enhedslisten ifølge Sjællandske.

Forslaget kommer oven på kommunens mislykkede forslag om at lukke 4 skoler. Det mødte ikke tilstrækkelig opbakning blandt forligspartierne, så nu bliver planerne forkastet.

Andre på banen

Der skal dog stadig spares penge, og politikerne er nødt til at se på en ny skolestruktur, men det skal ske med hjælp fra andre, mener Lars Hoppe Søe fra Det Radikale Venstre.

- Nu har politikerne haft bolden. Og det lykkedes ikke særlig godt. Vi er nødsaget til at få andre på banen. For vi kan ikke være bekendt slet ikke at gøre noget, siger han til avisen.

Sammen med Enhedslistens Thor Temte har han derfor udarbejdet et forslag om at nedsætte et ad hoc-udvalg, der skal bestå af eksempelvis lokalrådsrepræsentanter, medarbejdere, skolebestyrelser, elevgrupper, skoleledere og idrætsforeninger. Derudover kan der deltage enkelte politikere. 

De 2 håber på at kunne få forslaget med på tirsdagens byrådsmøde, hvor sagen om de aflyste skolelukninger alligevel skal debatteres.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App