¨

Politikere vil forbedre Næstved Sygehus

Foto: TV ØST

Utilfredse pårørende kræver politikerne på banen i sagen om Næstved Sygehus. Og nu melder flere medlemmer af Regionsrådet sig klar til at ændre den omstridte sygehusplan.

Efter den massive kritik af Næstved Sygehus, som TV2 ØST har dækket i ugens løb, vil medlemmer af Regionsrådet nu se på muligheden for at ændre i sygehusplanen.

- Vi har en sygehusplan, som er i gang med at blive søsat, og den skal være færdig i 2020. Men i den periode kan vi ikke leve med, at tingene ikke virker. Og det skal virke, siger Jette Buhl (SF), der understreger, at sygehusplanen ikke skal skrottes helt, men at den kan justeres.

- Vi kigger på det, og får ændret det så hurtigt, som vi overhovedet kan. Hvis der er mangel på noget, må vi se på det og omprioritere, fastslår SF'eren.

Socialdemokraterne vil have ændret beslutningen om at nedlægge akutmodtagelsen i Næstved.

- Det er meget tankevækkende, at regionens to største byer, Roskilde og Næstved, ikke får akutmodtagelse og lægebemandede skadestuer i fremtiden. Det skaber utryghed, lyder det fra regionsrådsmedlem Peter Madsen (S).

Udmeldingerne kommer efter, TV2 ØST har fortalt historier om flere utilfredse pårørende til patienter på sygehuset. Kim Andersens far døde af en bristet hovedpulsåre efter at have ventet i på en læge i fire timer. Lars Madsens kæreste med en mulig blodprop blev først tilset af en læge efter syv timers venten. Og Anne Grethe Guldfeldts mor fik en forkert diagnose på Næstved Sygehus, og lå på Næstved Sygehus i tre en halv time med en bristet hovedpulsåre, som hun kort efter døde af.

Region Sjællands forretningsudvalg holder møde på mandag. Her er problemerne på Næstved Sygehus på dagsordenen.

02:23 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App