Politikere tager måling med ro

En måling fra landets valgsteder sender rød blok til tælling i kommunalpolitik, men et par af regionens spidskandidater fra begge fløje tager tallene med ro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rød blok står til tæsk fra vælgerne, mens Venstre bliver landets største kommunalpolitiske parti. Det viser tal fra en valgstedsmåling, som DR har foretaget.

Prognosen bygger på svar fra 744 respondenter fra perioden 16. november til og med tirsdag over middag og har en maksimal statistiske usikkerhed for et parti på 3,6 procent.

Jubler ikke endnu

Socialdemokraterne står til blot 22,7 procent af stemmerne, hvilket er en kraftig tilbagegang i forhold til de 30,7 procent af stemmerne, som partiet fik for 4 år siden. Dermed har partiet mistet cirka hver fjerde vælger, skriver DR, men Venstre ligger til en fremgang på knap 2 procentpoint og med 26,7 procent af stemmerne ser det ud til, at partiet bliver det største ude i kommunerne.

I Næstved tager Venstres spidskandidat folketingsmedlemmet Karsten Nonbo dog nyheden dog roligt.

-  Det er altid svært at bruge de her landspolitiske målinger til noget, fordi tallene kan være så individuelle fra kommune til kommune. Jeg jubler ikke endnu, men jeg er selvfølgelig ikke ked af tendensen, siger han til TV2 ØST.

Vækker lidt bekymring

Omvendt er Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune heller ikke slået helt ud af målingen.

- Jeg lægger mærke til det, og tallene vækker da lidt bekymring, men jeg ved ikke, hvor meget det afspejler lokalt, siger han og tager fortsat
situationen med ro.

- Jeg er spændt, men fattet, siger han, og hans partifælle i Slagelse, borgmester Lis Tribler tager også målingen med ro.

- Jeg kan overhoevdet ikke bruge den til noget. Nu har vi set så meget og forholdt os til så meget op til valget. Nu vil vi gerne have en afgørelse, og så forholder vi os til det, siger hun.

Både i Slagelse Kommune, Faxe Kommune og Næstved Kommune var kommunalvalget i 2009 tæt, og det kan blive få stemmer, der afgør, hvem der får borgmesterposten.