¨

Politikere navngiver nyt super-brandvæsen

Foto: TV ØST

Politikerne i Ringsted-, Faxe-, Vordingborg- og Næstved Kommuner har navngivet det nye, fusionerede brandvæsen i kommunerne.

Stor-fusionen mellem brandkorpsene i Ringsted-, Faxe-, Vordingborg- og Næstved  Kommuner har fået navn.

Det offentliggør parterne bag brandvæsenet i en pressemeddelelse.

Navnet fra nytår bliver Midt- og Sydsjællands Brand & Redning.

Før påske holdt man det første officielle bestyrelsesmøde i det nye brandkorps, og her blev der blandt andet udpeget en formand og næstformand for bestyrelsen samt ansat en ny direktør for selskabet.

Formands- og næstformandsposten gik til henholdsvis borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V), og borgmester i Faxe Kommune, Knud Erik Hansen (S), mens direktørposten gik til den tidligere beredskabschef i Næstved Kommune, Flemming Nygaard-Jørgensen.

Den nye bestyrelse besluttede samtidig, at ledelsen og administrationen af det nye selskab skal holde til på brandstationen i Næstved.

Den nyudnævnte beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen forventer sig meget af det nye selskab.

- Som beredskabsdirektør ser jeg selvfølgelig frem til at smelte de fire organisationer sammen til én. Det bliver både spændende og udfordrende, men jeg har en klar forventning om, at vi inden udgangen af 2015 har skabt de nødvendige rammer på stationen i Næstved, så vi kan samle ledelse og administration og derved styrke det beredskabsfaglige miljø samt udnytte den forventede synergi ved større beredskabsenheder, siger han.

Politikerne understreger i pressemeddelelsen, at fusionen ikke betyder, at der skal lukkes brandstationer i nogen af kommunerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App