Politikere i Næstved går videre med spareplaner på skoler

Børne og Skole-udvalget i Næstved Kommune besluttede mandag aften at gå videre med planerne om at slå 17 skoler sammen til seks i kommunen. Det skal skaffe 22 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover skal der kun være seks skoler i Næstved – men de skal være fordelt ud på de nuværende adresser. Samtidig skal eleverne fra de store klasser nogle steder flytte til andre skoler.

Det blev konklusionen på et ekstraordinært møde i Børne og Skole-udvalget i kommunen mandag aften, der vedtog at gå videre med den omdiskuterede spareplan for skoleområdet i kommunen. Planen er dog blevet udsat for nogle justeringer før aftenens møde.

- Der har været indsendt mere end 1.000 siders høringssvar, som vi har gennemgået. Og vi har forsøgt at høre alle væsentlige argumenter, som vi så har rettet til i planen, siger Søren Dysted, formand for Børne- og Skoleudvalget til TV ØST.

Der er tale om mindre ændringer i planen, understreger han. Men ændringen omfatter blandt andet eleverne på specialafdelingen på Sydbyskolen, der får lov til at blive på skolen, selvom de ellers stod til at blive flyttet ud på to andre skoler.

- Vi mangler børn i de kommende år, og det betyder igen, at vi mangler penge til driften af skolerne. Samtidig har vi gerne ville skabe en højere faglig kvalitet i skolerne, og derfor gør vi det her. Sidste år foreslog vi at lukke skoler, men det var der ikke flertal for. Nu omorganiserer vi skolernes drift i stedet, siger udvalgsformanden.

Søren Dysted håber, at planen vil skaffe ro om skoleområdet i Næstved i de kommende år, hvis den vedtages af byrådet.