¨

Politikere: Gør Køge og Næstved til universitetsbyer

Foto: TV ØST

Det myldrer ind med studerende på universiteterne, som har pladsproblemer, og alle klumper sig sammen i København.

Den situation vil Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen sammen med folketingsmedlem Magnus Heunicke (S) fra Næstved udnytte til at skabe lokale universitetsmiljøet i Køge og også gerne Næstved. Det skriver DAGBLADET Køge.

- Der er kapacitetsproblemer, og hvorfor ikke åbne op for, at nogle af de større købstæder på Sjælland kan blive universitetsbyer. Det kunne ske med en lokal afdeling fra Roskilde Universitet, Københavns Universitet eller andre videregående uddannelser, siger Henrik Sass Larsen, som står klar til at skabe de politiske forudsætninger for udflytningen.

Modellen ses allerede i dag i Slagelse, hvor der er et lokalt samarbejde med Syddansk Universitet, og Henrik Sass Larsen peger på, at samme tiltag er oplagt i Køge.

Køge-borgmester Marie Stærke (S) er meget positiv.
- Det passer perfekt ind i vores visioner om at højne uddannelsesniveauet, og udmeldingen er meget positiv. Vi vil naturligvis gå i dialog med universiteterne om det her, for der er mulighederne i det, siger Marie Stærke til DAGBLADET Køge.

Også formanden for Køge Arbejdsgiverforening, Steen Rasmussen er positiv.
- Det er positivt, at man fra politisk hold tænker i de her baner, men det er også vigtigt, at vi nu satser helhjertet på Campus Køge. Når Campus Køge er etableret, så vil det være en god mulighed at bygge nogle universitetsuddannelser oven på. Og det må meget gerne ske i direkte samarbejde med det lokale erhvervsliv, siger Steen Rasmussen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App