Politikere går ned i løn

Næstved kommune finder besparelser for en halv milliard. Det går blandt andet udover byrådets honorarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i Næstved må holde for, når kommunen de kommende år skal gennem omfattende nedskæringer. Et flertal i byrådet har indgået en budgetaftale, der blandt andet betyder, at der skal spares seks procent på politikernes vederlag og honorarer fra og med 2011.

Bag aftalen står Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre. Men for de radikales vedkommende sker lønnedgangen ikke med deres gode vilje.

- Det er ikke den del af aftalen, som jeg er mest begejstret for. I mine øjne er der tale om ren symbolpolitik, for reelt er der meget få kroner at spare, siger den radikale gruppeformand Lars Hoppe Søe til Danske Kommuner.

- Og i forvejen synes jeg, at lokalpolitikernes honorarer er meget små i forhold til arbejdsindsatsen, tilføjer han.

Grundlønnen til kommunalpolitikere fastsættes af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, men den enkelte kommune har selv et vist råderum. Kommunalbestyrelserne kan for eksempel skrue på vederlaget til udvalgsmedlemmer og -formænd.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til lønnedgangen fra borgmester Henning Jensen (S), der er på rejse i udlandet. I en pressemeddelelse udtaler han, at han glæder sig over budgetaftalen, der rummer besparelser på en halv milliard kroner i årene 2011-2014.

- Jeg er meget tilfreds med aftalen og glad for, at SF og de Radikale har haft modet og samarbejdsviljen til at føre en økonomisk ansvarlig politik i Næstved, siger Henning Jensen.