¨

Politikere forsvarer nej til trampolin nær fortidsminde

Et politisk flertal i Næstved Kommune kræver, en familie fjerner trampolin fra deres have, fordi det ligger for tæt på et fortidsminde. Nu forsvarer flere deres beslutning. Foto: Arkivfoto

Et politisk flertal i Næstved kræver, en familie fjerner trampolin fra deres have, fordi det ligger for tæt på et fortidsminde. Nu forsvarer flere deres beslutning.

Det handler om at overholde loven. Så simpelt er det.

Derfor vedtog et politisk flertal i Næstved Kommune forleden, at en familie fra Fuglebjerg skal fjerne trampolin, flisebelægning, bålplads og beplantning fra deres private grund, fordi det ligger for tæt på et fortidsminde.   

Nu forsvarer flere politikere deres beslutning. Det skriver Sjællandske.

- Vi bliver jo nødt til at overholde loven. Vi kan ikke godt rundt og lave om på tingene, når loven siger, hvordan det skal være, siger Enhedslistens repræsentant i Teknisk Udvalg til avisen.

Han bliver ifølge avisen bakket op af Mette Stensgård (Socialdemokratiet) fra selvsamme udvalg. På det personlige plan kunne hun godt ønske sig, at familien havde fået dispensation til trampolinen og bålpladsen.

- Men som politiker er jeg nødt til at tænke på lovgivningen, udtaler Mette Stensgård til avisen.

Sagen begyndte i 2015, da Næstved Kommune dikterede, at familien ikke måtte ændre i landskabet i nærheden af fortidsmindet. Dengang søgte familien om dispensation og fik grønt lys til at bevare deres sø og terrasse. Til gengæld skal de fjerne deres elementer fra haven, lyder kravet fra kommunen.

Loven foreskriver, at landskabet ikke må ændres inden for en afstand på 100 meter fra et fortidsminde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App