Politikere: Der skal være døgnbemanding på Næstved Skadestue

Konservative og SF i Region Sjællands regionsråd vil have læger døgnet rundt på skadestuerne i Næstved og Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man brækker armen eller næsen uden for Næstved Skadestues åbningstid, så skal man køre til Køge eller Slagelse. Der er nemlig ikke læger døgnet rundt på skadestuen i Næstved.

Og det er ikke rimeligt, mener SF og Konservative i Regions Sjællands Regionsråd. Partierne foreslår derfor, at der skal være læger 24 timer i døgnet.

Det skriver Sjællandske i dag.

Der er behandlingssygeplejersker til stede døgnet rundt, men det er ikke alle skader, de kan tage sig af, og derfor sendes patienter videre. 

Nyt budget for skadestuerne 

Forhandlingerne til næste års budget er netop skudt i gang, hvilket også er årsagen til, at politikerne kommer med forlaget netop nu.  

- Det vil give mere tryghed for borgerne i Roskilde og Næstved. Der er ingen grund til, at borgere fra eksempelvis Roskilde skal sendes til Køge med småskader, der ikke kræver indlæggelse, siger Christian Wedell-Nergaard til Sjællandske.

Det er ikke første gang, at døgnbemanding på skadestuerne i Næstved og Roskilde er oppe og vende. Sidste gang blev forslaget skudt til jorden af de andre partrier, fordi der ikke er nok patienter om aftenen og om natten.