Politikere bakker op om 17-årig i Bilka-sag

Også politikerne på Christiansborg har fået øje på sagen om 17-årige Mohamad Al Jawerheri, der tilsyneladende blev tvunget til at opsige sit job fra Bilka i Næstved. Og blandt flere kendte politikere møder Mohamad opbakning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Grotesk og en heksejagt.

Sådan kalder tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) opsigelsesforløbet med den 17-årige Mohamad Al Jawerheri i hovedrollen. Han blev efter eget udsagn tvunget til at sige op fra Bilka i Næstved efter at have deltaget i debatten på Facebooksiden 'ja til frihed - nej til islam'.

Hans kommentarer fik flere til at henvende sig til Bilka for at gøre opmærksom på Mohamad Al Jawerheris optræden i debatten, som de mente var provokerende. Efterfølgende pressede hans arbejdsgiver ham tilsyneladende til at aflevere sin opsigelse, og det har i den grad skabt vrede. Og også politikere på Christiansborg tager afstand fra det, mange af dem kalder en fyring.

- Det her er rent ud sagt grotesk. Det kan da ikke passe, at en velintegreret ung mand, der både har uddannelse og fritidsjob - og som gør brug af sin demokratiske ret til at udøve sin ytringsfrihed - skal opleve sådan en heksejagt og ende med at miste sit job, lyder det fra Magnus Heunicke, der selv er fra Næstved og også har arbejdet i Bilka som ung.

Anders Samuelsen (LA): Suveræn sejr til Mohamad

71-årige Bjørn Larsen fra Lolland var en af dem, der debatterede med den 17-årige på Facebooksiden, og han fandt den unge mands kommentarer så grænseoverskridende, at han henvendte sig til Bilka.

- Nå, men nu har jeg læst en meget omtalt dialog mellem en 17årig Mohamad og en 71årig Bjørn. Konklusion: Mohamad løber suverænt med sejren. Og jeg håber han hurtigt er tilbage i job. Begrundelse: Han bevarer roen, han mestrer en særlig dansk disciplin: ironi (i klar modsætning til Bjørn), han understreger klart sit demokratiske sindelag, sin afstandtagen til sindsyge terrorister, han tjener sine egne penge, han roser loyalt sin arbejdsplads for at have smilende medarbejdere - og fremhæver med stolthed sine forældre og det faktum at også de arbejder. What's not to like? siger Liberal Alliances formand Anders Samuelsen på sin Facebookprofil, og på Twitter skriver Enhedslistens Pernille Skipper sådan:

- Jeg er åbenbart heldig at Bilka ikke opdagede mine mange politiske diskussioner, da jeg var 17 og arbejdede der... #sigundskyldtilmohammad, mens de radikales leder Morten Østergaard skriver:

- Nærmer vi os 1. Januar eller 1. April? Årets mest absurde sag. Kom nu Bilka! Der er endnu tid til at rette fejlen.

Bilka undersøger sagen

På siden 'ja til frihed - nej til Islam' skrev Mohamad Al Jawerheri blandt andet 'jeg er her i dit land, som nu også er mit land' og 'hehehehe I får os aldrig ud', mens Bjørn Larsen blandt andet skriver: 'Til alle på nær denne idiot. Det, han skriver, fortæller jo helt tydeligt, at vi skal bekæmpe dette trash, som han og mange andre muslimer står for. Det viser faktisk, hvor alvorligt, det er.'

Fra Dansk Supermarked, som Bilka hører under, er kommentaren, at man ikke kommenterer på personalesager. Pressechef Mads Hvitved Grand siger, at der nu er iværksat en intern undersøgelse af sagen. Viser det sig, at tingene er foregået, som Mohamad Al Jawerheri siger, er det ikke i tråd med Bilkas måde at drive ledelse på, men han vil ikke komme ind på eventuelle konsekvenser, før undersøgelsen er afsluttet.