Politiker vil ikke sende skoleelever ud på landet

Det radikale byrådsmedlem, Lars Hoppe Søe vil ikke være med til at lukke skoler i Næstved by frem for i landområderne, som lokalrådsformænd ellers foreslår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvorfor er det ikke skoler inde i byen, man snakker om at lukke?

Sådan spørger en række lokalrådsformænd fra by- og landområder udenfor Næstved by i dag.

- Vi forstår ikke, hvorfor man ikke tænker ud af boksen og tilbyder børn fra byen pladser på skolerne i landdistrikterne, siger John Kryger, formand for Lokalrådet for Holme-Olstrup og Toksværd til Sjællandske.

Politiker: Dyrt at køre børn ud af byen

Men det kommer ikke til at ske, hvis det står til byrådsmedlem fra De Radikale, Lars Hoppe Søe:

- Det er et meget sympatisk forslag. Men det har ingen gang på jord. Næstved Kommune har ingen penge og det vil være en rigtig dyr øvelse at køre børn ud af byen, siger han med henvisning til Lille Næstved Skole, som er en af kommunens største skoler og som ligger i Næstved by.

Han fremhøver desuden, at der hvor der er det stærste fald i børnetallet faktisk er i by- og landområderne uden for Næstved By.

 

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune, Søren Dysted (S) vil ikke sige noget på nuværende tidspunkt om forslaget fra lokalrådene, da han mener, det er for tidligt i processen:

- Jeg synes det er positivt at lokalrådene stiller forslag, men hele kabalen skal gå op og derfor er det for tidligt at sige noget om det. Det skal vi forhandle om. Vi holder udvalgsmøde i næste uge, og der må vi snakke om det, siger han til TV ØST.

Rapport peger på flere skolescenarier

Det er en konsulentrapport, kommunen har bestilt, der peger på en række skolelukninger.

Der er 13 modeller i rapporten, og politikerne har ifølge Søren Dysted netop valgt at offentliggøre den, for at borgerne kan være med til at drøfte den.