Politiet putter hittegods i billedbog

Fremover bliver det måske lettere at finde sine stjålne ting, når politiet lancerer en billedbog med hittegods.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 1. oktober går Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i luften med en ny service, der kan gøre det lidt lettere for borgere at finde tabte eller stjålne genstande.

Det nye tiltag fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hedder Hittegodsbilledbogen og kan findes på politikredsens hjemmesidewww.politi.dk/sydsjaelland under hittegods. Ved et enkelt klik åbner billedarkivet i det sociale billeddelingsmedie Flickr. Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

5 politistationer

Her kan man som borger klikke sig ind under politikredsens 5 lokalpolitistationer og se billeder af det hittegods, som er afleveret på de enkelte stationer. Man kan også vælge at se alle effekterne samlet, hvis man er i tvivl om, hvor man har mistet genstanden.

- Vi får mange effekter ind, som aldrig bliver genforenet med deres ejere. Så vi håber, at Hittegodsbilledbogen kan gøre det lettere for borgerne at finde deres savnede genstande, siger politidirektør Lene Frank.

Sådan foregår det

Ordningen begynder fra 1. oktober, og de genstande, der har en skønnet værdi på over 500 kroner, som politiet får ind efter denne dato, lægges ind i Hittegodsbilledbogen.

Genstande, der er blevet indleveret før 1. oktober, kan altså ikke ses i billedbogen - men man kan altid ringe til politiet eller møde op på den nærmeste politistation, for at spørge til sin savnede genstand.

Over 500 kroner i værdi

Hittegodseffekterne i billedbogen har som hovedregel alle en skønnet værdi på over 500 kroner. Men ind i mellem vil der også være genstande med en vurderet høj affektionsværdi. Ud for hvert billede står der, hvem man kan kontakte for at høre mere om genstanden.

Effekterne på Hittegodsbilledbogen ligger der mindst 3 måneder, hvorefter de sælges på auktion. Billederne fjernes, når ejeren har fået udleveret sin genstand eller efter, auktionen er blevet holdt.

Her kan du se Hittegodsbilledbogen.