Politiet om bandekrig: Naboer skal ikke være nervøse

Naboerne til rockerborgen på Præstøvej i Næstved skal ikke være bekymrede, siger politiet. Der er styr på situationen, siger de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en konkret trussel mod rockerborgen på Præstøvej i Næstved. Derfor har politiet valgt at rydde og lukke borgen i foreløbig én uge.

Men selvom rockerborgen ligger midt i et villakvarter, og befinder sig tæt på både en skole og en daginstitution, så er der ingen grund til at borgerne er bange eller nervøse over situationen.

Det siger leder af efterforskningsafdelingerne hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Flemming Madsen, til TV2 ØST torsdag morgen.

- Vi har en række værktøjer, som vi har taget i anvendelse for at få den her konflikt til at falde til ro. Den midlertidige lukning af rockerborgen er kun et af flere tiltag, og jeg synes godt, at naboerne kan være trygge ved situationen, siger han.

Overvåger situationen tæt

Konflikten i Næstved bunder i en konflikt mellem rockergruppen Bandidos og en udbrydergruppe ved navn Westside Nation.

Det er Westside Nation, der huserer i rockerborgen på Præstøvej. At de selv mener, at de er udsat for en trussel, kan blandt andet ses på, at de har tilføjet flere forsvarsværker til rockerborgen den seneste tid.

- Vi tænker meget på de omkringboende – og det var også derfor, at vi vurderede, at vi måtte lukke stedet. Nu vil vi bruge den kommende uge på at holde øje med, om situationen falder til ro, siger Flemming Madsen.

Beslutningen om at lukke rockerborgen gælder foreløbig i 7 dage, startende onsdag aften. Politiet kan dog vælge at forlænge lukningen, så længe det vurderes, at der er en konkret trussel mod rockerborgen.

Fra TV2 ØST onsdag kl. 22.15: