¨

Politiet mødte solbrilletyve på vejen

Foto: TV ØST

Få biler på vejen var årsagen til, at politiet i nat blev noget mistænkelige ved en bil, da det var på vej ud til et indbrud i en optikerforretning i Fuglebjerg

Klokken 4.05 natten til torsdag blev politiet kaldt til et indbrud i Byens Optik på Byagervej i Fuglebjerg ved Slagelse, men patruljen behøvede ikke at køre så langt, før den stødte på gerningsmændene.

- På vejen derud møder de gerningsmændene i deres bil. Der er ikke så mange biler på vejene på det tidspunkt, så patruljen blev opmærksomme på den og fulgte efter den, fortæller vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kigger på sammenhæng

Personerne i bilen afslørede da også hurtigt, at de måtte have dårlig samvittighed, idet de ikke ville standse. I rundkørslen på Slagelse Landevej lagde en anden patrulje sømmåtter ud på vejen for at standse bilen, men det lykkedes den at styre uden om. Gerningsbilen fortsatte til Slagelse og kørte ad Grønningen, videre ad Slotsalleen og Slotsgade.

Ved Priorgade standsede bilen, og en mand sprang ud fra bagsædet og løb væk. Han beskrives som arabisk af udseende, cirka 170-180 centimeter høj, mørkt hår muligvis ”armycut” og almindelig af bygning, iført mørke posede bukser, mørk hættejakke og muligvis hue. Herefter fortsatte bilen, men ved rundkørslen Holmstrupvej/Kalundborgvej mistede føreren imidlertid kontrollen over bilen og kørte ind i en lygtepæl.

2 af gerningsmændene havde held til at stikke af, mens den tredje - en 20-årig mand fra Slagelse - blev fanget. De 3 personer havde stjålet solbriller og ure i optikerforretningen, og politiet vil nu se på, om den 20-årige og hans venner også kan have noget at gøre med de mange andre solbrilletyverier, der har været i politikredsen det seneste års tid.

Stjal for 72.000 kroner

Optikere i blandt andet Nykøbing Falster, Nakskov og Holbæk har fået stjålet solbriller for adskillige tusinde kroner, og så sent som natten til 18. marts fik Synoptik i Maribo stjålet solbriller for omkring 72.000 kroner.

- Det er klart, at vi vil undersøge, om de her gerningsmænd har noget med de andre tyverier at gøre. Det er vi selvfølgelig nysgerrige på, siger vagtchefen. 

01:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App