Politiet lukker bandeklubhuse i Næstved i 14 dage

De seneste dage er der afgivet adskillige skud mod Black Armys og Bandidos' klubhuse i Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De kommende to uger er enhver adgang til Black Armys og Bandidos' klubhuse i Næstved forbudt.

Sydsjællands- og Lollands-Falsters Politi har sent fredag aften udstedt forbuddet, efter at der de seneste dage er afgivet adskillige skud mod de to klubhuse.

- Med forbuddet vil vi sørge for borgernes sikkerhed og selvfølgelig også sende et klart signal om, at vi ikke accepterer den her adfærd, siger politiinspektør Kim Kliver til Ritzau.

Lokal konflikt

Ifølge politiet er der tale om en akut lokal konflikt mellem Bandidos og Black Army, som kæmper om magten i Næstved. Fredag aften blev der affyret adskillige skud mod indgangen til Black Armys klubhus, mens der tidligere på ugen blev skudt mod Bandidos'.

Ingen kom noget til ved skyderierne, men begge klubhuse ligger i tæt bebyggede områder i det centrale Næstved. Derfor frygter politiet, at naboerne kan komme i fare.

Et sådant forbud blev gjort muligt med den såkaldte rockerlov, som blev vedtaget under krigen mellem Bandidos og Hells Angels i 1996. Overtrædelse af forbuddet kan straffes med fængsel i op til to år.

Udelukket fra værtshuse, barer og cafeer

I 2013 forbød Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi adgang til tilholdsstedet for rockergruppen Westside Nation, en udbrydergruppe fra Bandidos, i Næstved.

For at undgå, at rockerne og bandemedlemmerne tager på værtshus i stedet for i klubhus, vil politiet desuden meddele restauratører, at medlemmer af Bandidos og Black Army ikke har adgang til barer, caféer, diskoter og restauranter i byen.

Borgerne i Næstved skal dog ikke føle sig utrygge, understreger Kim Kliver.

- Vi har taget disse tiltag for fortsat at have styr på tingene. Helt almindelige borgere skal fortsætte deres helt almindelige liv, siger han.

Klubhusene har adresserne Ringstedgade 229 A og Nordre Farimagsvej 12 kld. i Næstved.

/ritzau/