¨

Politiet hyldede hverdagens helte: - Det dejligt at blive mødt med anerkendelse

Ni almindelige borgere blev torsdag hyldet af politiet i Næstved for at have gjort en særlig indsats. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

En række borgere blev torsdag hædret som hverdagens helte af politiet i Næstved.

På politistationen i Næstved var en gruppe borgere samlet torsdag. Fælles for dem alle er, at de gjort noget særligt for nogle mennesker, der på en eller anden måde har været i nød.

Det er dejligt at blive inviteret ind og sådan blive mødt med anerkendelse fra politiet

Anders Jørgensen, modtager af dusør, Næstved

Derfor blev de fejret som hverdagens helte, da Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi officielt sagde tak til gruppen for deres indsats.

I alt modtog ni borgere anerkendelse fra politiet. Blandt modtagerne var vennerne Anders Jørgensen og Sofie Andersen fra Næstved.

- Det er dejligt at blive inviteret ind og sådan blive mødt med anerkendelse fra politiet. Det er også spændende at høre om de andre, som også har modtaget en dusør og er blevet inviteret ind til det her arrangement og høre deres historier, siger Anders Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Anders Jørgensen modtog en dusør for at have hjulpet en ældre herre nytårsmorgen. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Hjalp ældre mand nytårsmorgen

Nytårsmorgen hjalp venneparret nemlig en ældre herre på 61 år, da han blev overfaldet af en gruppe unge mænd. Han var blevet sparket flere gange af mændene, så han han havde mistet bevidstheden.

Men Anders Jørgensen råbte efter mændene for at få dem til at stoppe den meningsløse vold, mens Sofie Andersen ringede til alarmcentralen. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Her takker politidirektør Lene Frank venneparret for deres heltemodige indsats. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Det førte til, at politiet senere kunne anholde to mænd. Det fortalte politidirektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, da hun takkede venneparret for deres heltegerning.

- I blev vidner til et det dramatiske overfald, men I greb ind og var en stor hjælp for politiet. Det var fint arbejde og I har helt klart været med til - ikke bare at standse overfaldet men også bidraget til at politiet kunne anholde de to gerningsmænd så hurtigt, sagde hun og tilføjede:

- Og I skal have mange tak for jeres indsats. 

Derfor modtog Anders Jørgensen og Sofie Andersen sammen med resten af gruppen en dusør på hver 1.000 kroner for deres heltegerning.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sofie Andersen var blandt de ny dusørmodtagere, der blev hyldet af politiet. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Og Sofie Andersen er ikke tvivl om, hvad hun vil råde andre til at gøre, hvis de kommer i en lignende situation.

- Man skal handle. Man skal forsøge at passe på sig selv, samtidig med at man gør noget, hvis man mener, at man ser noget som er uretfærdigt, siger hun og tilføjer:

- Vi handlede temmelig rationelt på trods af, at det var morgenen efter nytårsaften. Og vi sørgede for ikke at blande os unødvendigt ind i det, så det ikke eskalerede. Vi passede på os selv og på den ældre mand.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App