Politiet forlænger lukning af to rockerklubhuse

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har besluttet at forlænge lukningen af Bandidos' klubhuse i Næstved og Flakkebjerg Stationsby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden den 28. januar 2021 har to ejendomme med tilknytning til Bandidos været tvangslukket med opholdsforbud.

Nu har politiet besluttet at forlænge lukningen af de to klubhuse, i Næstved og i Flakkebjerg Stationsby nær Slagelse, i yderligere 14 dage. 

quote De skal ikke være her, de hører ikke til her

Jette Bau, Fensmark

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falster Politi i en pressemeddelelse.

I krig med københavnsk bande

Ifølge politiet skyldes det en verserende konflikt mellem Bandidos og banden NNV fra Københavns nordvestkvarter.

Konflikten mellem grupperingerne Bandidos MC og NNV har siden årsskiftet vist sig ved flere voldsomme episoder i hovedstadsområdet og den nordøstlige del af Sjælland, hvor der er benyttet skydevåben, eksplosiver og brandbomber.

Politiet holder klubhusene lukket, fordi der er nærliggende risiko for, at konflikten mellem Bandidos og NNV breder sig til politikredsen.

- Lukningen skete af sikkerhedsmæssige årsager, da klubhusene potentielt kunne blive udsat for angreb til fare for de omkringboende, skriver politiet i pressemeddelelsen. 

Bange for at blive skudt

Tidligere på året talte TV2 ØST med Jette Bau fra Fensmark, der handler i den Netto, der ligger ved siden af Bandidos' klubhus i Næstved. Hun er blandt dem, der føler sig utryg ved rockernes tilstedeværelse.

- Jeg synes, det er fedt, det er lukket. Jeg synes, det er rigtig godt. De skal ikke være her, de hører ikke til her, sagde hun den 29. januar, dagen efter at klubhuset blev lukket.

Hør, hvad Jette Bau fra Fensmark, sagde til TV2 ØST 29. april, da klubhuset i Næstved blev lukket i videoen herunder...

- Her render børn, og vi handler her, og med alt den ballade, der har været derinde – nej de hører ikke til her, sagde hun.

Jette Bau peger blandt andet på, at rockerklubhuset kan gøre det svært at få folk til at slå sig ned i området:

- Man kan da ikke lide, at der bor sådan nogle mennesker, som ikke overholder regler, og man kan jo blive skudt. Der er ikke nogen, der gider at bo her, hvis de først har fået opsnuset, at der bor sådan nogle her.

Forbuddet gælder mod enhver adgang til adresserne Ringstedgade 229A i Næstved og Flakkebjerg Stationsvej 10B i Flakkebjerg Stationsby frem til den 25. marts 2021.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme ("Rockerloven").