Politiet forlænger lukning af bandeklubhuse i Holbæk, Næstved og Maribo

Politiet har valgt at forlænge lukningen af tre bandeklubhuse samt visitationszonerne i Maribo, Sakskøbing og Nykøbing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet forlænger forbuddet mod at opholde sig på tre adresser i henholdsvis Holbæk, Næstved og Maribo, hvor der er bandeklubhuse.

Der drejer sig om Bandidos-klubhusene på Østerstræde 4 i Holbæk og Ringstedgade 229A i Næstved og Satudarahs klubhus på Vestergade 36 i Maribo.

Det skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters og Midt- og Vestsjællands Politi i to pressemeddelelser.

For at skabe tryghed

Forbuddet forlænges i 14 dage, og kommer til at gælde indtil fredag den 1. decemeber. Det sker som led i en fælles sjællandsk politiindsats i håndteringen af den verserende rockerkonflikt, forklarer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i deres i pressemeddelelse.

Alle tre klubhuse ligger i tæt bebyggede områder, og på grund af fire lokale banderelaterede konflikter mener politiet, at der fortsat er en betydelig risiko for angreb på klubhusene.

Klubhusene blev lukket i en større aktion den 3. november, hvor i alt 11 bandeklubhuse blev lukket på hele Sjælland. Lukningen er blevet mulig på grund af rockerloven.

- Det er et forsøg på at få dæmpet konflikten, og det er alt sammen med det sigte, at borgerne føler sig trygge i vores og i de øvrige områder, sagde politinspektør Kim Kliver til TV ØST om lukningen, da politiaktionen havde fundet sted i begyndelsen af november. 

Visitationszoner også forlænget

Ud over forlængelsen af lukningen af de nævnte klubhuse forlænges visitationszonerne i Maribo, Sakskøbing og Nykøbing for at forebygge eventuelle farlige situationer.

Visitationszonerne gælder også indtil fredag den 1. december.

Inden for en visitationszone har politiet lov til at visitere folk, uden på forhånd at have foretaget en sigtelse og uden at have en egentlig begrundet mistanke om, at den pågældende er i besiddelse af våben.

Det vil dog ikke få den store betydning for den almindelige borger, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Denne artikel er opdateret
Clock17. nov 2017, kl. 12:50
Oplysningen om, at lukningen af klubhuset i Holbæk også forlænges.