Politiet finder tyvekoster for flere hundrede tusinde kroner

Natten til fredag anholdt politiet to mænd i en forladt ejendom ved Rettestrup. Ejendommen var fyldt med tyvekoster for flere hundrede tusinde kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er mildest talt tale om rigtig mange tyvkoster.

Sådan fortæller vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Jens Frederiksen fredag morgen efter, politiet ved en aktion har fanget to mænd ved Rettestrup.

De to mænd blev anholdt i en forladt ejendom i nærheden af Put and Take søen i Rettestrup syd for Næstved. Politiet var på stedet, da en bil kom kørende natten til fredag.

- Vi var på stedet, da de kom. Vi lod dem gå ind i ejendommen, hvorefter vi anholdt dem, fortæller Jens Fredriksen.

En rede med tyvekoster

I den forladte ejendom fandt politiet en stor mængde af forskelligt maskinværktøj.

- Vi er ikke i tvivl om, at det er tyvkoster. Og det er ikke småting. Et slag på tasken er, at der er for flere hundre tusinde kroner, men vi har ikke gjort det op endnu, lyder det fra Jens Frederiksen.

Større organisation kan stå bag en stribe tyverier

Politiet vil nu undersøge, hvor de mange tyvekoster stammer fra.

- Der har været en del tyverier fra lastbiler på rastepladser i flere politikredse, og nu vil vi undersøge, om det hænger sammen med fundet her, siger Jens Frederiksen.

Politiet håber, at de har fanget de to mænd, der står bag alle tyverierne, men de kan ikke afvise, at de arbejder sammen med en større organisation.

De to mænd vil i løbet af fredagen blive fremstillet i grundlovsforhør, og der er ingen tvivl om, at politiet vil have dem bag lås og slå.

- Dem slipper vi ikke ud igen lige foreløbigt med vores gode vilje, slår Jens Frederiksen fast.  

De to litauere er begge unge mænd, den ene er fra 1989.

Politiet kom på sporet af den forladte ejendom på baggrund af et tip.