Politiet efterforsker muligt nazi-hærværk på muslimsk efterskole

Mina Hindholm Efterskole i Fuglbjerg har været udsat for hærværk, der kan have forbindelse til nazisme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den muslimske efterskole i Fuglebjerg, Mina Hindholm Efterskole, blev natten til fredag sidste uge udsat for hærværk.

Flere steder på efterskolens bygning har ukendte gerningsmænd skrevet hadske ytringer mod Islam. Det bekræfter Lokalpolitiet i Næstved.

- Der har været skrevet nogle ytringer i den retning, siger leder af lokalpolitiet i Næstved, Peter Haslund, til TV ØST.

Som det fremgår af TV ØSTs billeder, så har gerningsmændene skrevet ting som ”Islam ud af DK” og ”Fuck Islam”.

Mystisk tegn

Desuden har gerningsmændene på flere af efterskolens vinduer tegnet en cirkel med et indvendigt kryds, som man ifølge Sjællandske mener kan have reference til nazisme. 

Cirklen med det indvendige kryds blev ifølge avisen blandt andet brugt i 30’er og 40’erne af det danske nazist-parti, Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti.

Lokalpolitiet i Næstved fortæller, at der ikke har været tale om nazi-tegn, men at de altid efterforsker bredt.

Så I kan ikke udelukke, der er tale om nazi-referencer?

- Vi har ikke udelukket nazi-referencer. Vi udelukker aldrig noget, men vil koncentrere os om de efterforskningsspor, der er, siger Peter Haslund.

quote Vi har ikke udelukket nazi-referencer. Vi udelukker aldrig noget, men vil koncentrere os om de efterforskningsspor, der er.

Peter Haslund, leder af lokalpolitiet i Næstved

Undgik overvågningskameraer

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde gerningsmændene. De undgik efterskolens overvågningskameraer, hvilket gør politiets efterforskning mere besværlig. Politiet leder derfor efter spor, der kan identificere gerningsmændene.

Politiet har tidligere oplyst i en pressemeddelelse, at de ser med stor alvor i sagen. Har du oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4.