¨

Politiet efterforsker kælder efter brande i weekenden

Politi og brandvæsen måtte lørdag aften og søndag nat rykke ud til flere brande i boligområdet ved Bogensvej og Parkvej i Næstved. Foto: Lars Ole Andersen / Media Næstved

Politiets teknikere og teknikere fra Dansk Brandteknisk Institut undersøger tirsdag to brande i et kælderrum i Næstved. En mand er sigtet i sagen.

Var det en påsat brand, da der samtidig udbrød to brande i kælderen under en boligblok i Næstved ved midnatstid natten til søndag?

Det skal politiets teknikere med støtte fra Dansk Brandteknisk Institut tirsdag forsøge at klargøre ved en stor efterforskning i kælderen under ejendommen på Bogensevej i Næstved.

Det oplyser Lokalpolitiet i Næstved til TV2 ØST.

Politiet har tidligere kaldt brandene for mistænkelige, og har efterfølgende anholdt og sigtet en 28-årig mand for brandstiftelse i forbindelse til sagen. Manden er efterfølgende blevet løsladt igen, men er fortsat sigtet i sagen.

Dramatisk evakuering

Syv opgange måtte evakueres i forbindelse med kælderbranden natten til søndag, og beboere i opgangene fortalte om en dramatisk evakuering, der foregik omkring midnat natten til søndag i lyset fra blå blink fra en lang række brand- og politibiler.

- Der stod mange mennesker udenfor i nattøj, og brandvæsenet måtte ind og hjælpe flere ældre ud, fortalte Daniel Aasberg, som bor i en lejlighed tæt på brandene, til TV2 Øst.

En person måtte efterfølgende bringes til hospitalet, da der var risiko for røgforgiftning.  

Kort før brandene i kælderen blev en affaldscontainer på den nærliggende Parkvej sat i brand, og politiet har selv sat brandene i forbindelse med hinanden.

Politiet venter at have foreløbige konklusioner om brandene klar i de kommende dage. Der ventes dog at gå flere uger, før den endelige rapport er klar.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App