Politiet bekræfter: Lyn bag brand på Sparresholm

Det var med sikkerhed et lyn, der stod bag branden på Sparresholm Gods i sidste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Der er ingen tvivl om brandårsagen. Det var med sikkerhed et lynnedslag, der startede branden.

Så klar er meldingen fra efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST, efter politiets teknikere har undersøgt ruinen grundigt.

- Det er et lyn, der har ramt den sydlige del af bygningen. Det kan vi simpelthen måle på de tekniske installationer, siger efterforskningslederen.

Sparresholm Gods brændte til grunden torsdag den 20. juni i en brand tidligt om morgenen. Branden opstod efter et voldsomt tordenvejr havde passeret området.

Dermed bekræfter politiets undersøgelse brandvæsenets teori – de fandt nemlig spor efter lynnedslag i godsets park.

Ved ikke hvor lynet ramte

Politiets teknikere har dog ikke kunnet bekræfte, om lynet slog ned i et stilads, som der ellers blev gættet på efter branden.

- Om lynet slog ned i en skorsten eller et stilads kan vi ikke se. Men sikkert er det, at der ikke lå noget som helst mistænkeligt bag branden, siger Søren Ravn-Nielsen.

Først nu, hvor politiets teknikere er færdige med deres undersøgelser, kan forsikringsfolk og Kulturarvsstyrelsen undersøge brandtomten nærmere. Familien bag godset har dog tidligere udtalt, at de ønsker at genopbygge godset.