Politiet advarer mod udenlandske tag- og asfaltarbejdere

Udenlandske tag- og asfaltarbejdere er set i her i regionen, og politiet advarer nu mod at lave aftaler med dem, da man risikerer at blive grueligt snydt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikredsen har over sommeren været plaget af udenlandske asfalt- og tagarbejdere, der for ganske få penge - i første omgang - tilbyder renovering af blandt andet tage, skorstene og indkørsler. Når arbejdet er aftalt og påbegyndt, møder en 'formand' for sjakket så op og oplyser, at det bliver meget dyrere end aftalt. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Denne form for arbejde, hvor man retter henvendelse til private uden tilladelse, er en overtrædelse af Lov om Forbrugsaftaler, i daglig tale dørsalgsloven, og straffes med bøde.

Advar ældre familiemedlemmer

De seneste dage har disse udenlandske arbejdere opholdt sig omkring Næstved. Politiet vil på det kraftigste fraråde, at man som borger laver aftaler med disse personer og i øvrigt tager kontakt til dem.

Ring 114, så vil politiet forsøge at finde dem. Samtidig råder politiet til, at man tager kontakt til familiens ældre medlemmer og viderebringer advarslen, da det ofte er ældre borgere, der bliver tilbudt arbejdet.

Tilbød at rense fliser

I Vordingborg blev en 65-årig kvinde tirsdag formiddag kontaktet af to mænd med sydeuropæisk udseende, som tilbød at rense hendes fliser.  Politiet sendte straks en patrulje til stedet, og kort efter traf betjentene en bil på irske nummerplader, der svarede til den, som kvinden havde beskrevet.  

I bilen sad fem mænd, og der lå en del flyers med tilbud om vinduespolering. Føreren af bilen, en 18-årig irsk mand der tidligere er straffet for overtrædelse af markedsføringsloven, blev anholdt og endnu en gang sigtet for samme overtrædelse.