Politibetjent stjal bødepenge fra udlændinge: Det handlede om mad på bordet

Retssagen mod en 35-årig politimand er skudt igang. Betjenten er tiltalt for at have narret bødepenge fra udlændinge for cirka 30.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag startede retssagen mod den politimand fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, som er tiltalt for underslæb. 

Den 35-årige betjent er tiltalt for at have narret bødepenge fra udlændinge for cirka 30.000 kroner.

Ifølge anklagemyndigheden har han adskellige gange kørt i politiets køretøjer i sin fritid og opkrævet færdselsbøder fra udlændinge for derefter at lægge kontanterne i egen lomme.

Han er tiltalt for i alt 14 forhold, og han har erkendt sig skyldig i fem af forholdene. I retten forklarede han, at hans private økonomi lå i ruiner. Han boede sammen med sin kæreste i Sorø, kæresten var sygemeldt med depression, og de havde allerede lånt penge af hans forældre for at få enderne til at nå sammen.

- Det handlede om at få mad på bordet, sagde betjenten.

Svindel startede i 2013

Politimanden har franærret bødepenge fra udlændinge siden 2013. Alt i alt skal politimanden have opkrævet bøder for 27.700 kroner, og dertil kommer 4500 svenske kroner, som betjenten angiveligt fik af en svensk bilist.

De fleste gange er det sket i forlængelse med en vagt. Når vagten sluttede tog han politibilen og kørte videre på egen hånd. 

I retten forklarede han, at det først var, da han stod med pengene i hånden, at han fik den idé selv at beholde pengene.  

- Det er flovt og pinligt at sidde og gengive, men det var desværre sådan mit liv var på det tidspunkt, sagde betjenten.

Fik hjælp af kæresten

Ifølge anklagemyndigheden spillede bejentens kæreste en aktiv rolle i det kriminelle foretagende.

Hun skulle angiveligt have tilskyndet ham til de ulovlige opkrævninger og fik i øvrigt del i udbyttet af bøderne. Kvinden er derfor også tiltalt i sagen, hun nægter sig skyldig.

- Jeg har aldrig nogensinde tilskyndet, at han skulle gøre, som han har gjort. Jeg var rystet, da jeg fik det at vide. Jeg vidste jo godt, at han levede og åndede for at være betjent, sagde hun.

Arbejdede sort

Flere gange i løbet af sommeren og efteråret 2013 sendte politimanden sms-beskeder til sin kæreste, hvor han i kodesprog fortalte, hvor mange penge han havde opkrævet. Det fremgår af anklageskriftet.

"Har en mand til 3 kilo slik", "320 udenlandske kys, 2400 danske" og "har lige stoppet en polsk mand til et kilo", skrev den tiltalte blandt andet.

Den tiltalte betjent nægter dog, at det er tilfældet, i retten forklarede han, at sms'erne handlede om flytteopgaver og ikke bøder, fordi han i sin arbejdstid som politibetjent også tjente sorte penge som flyttemand.

Jalousi i parforhold

Parret udvekslede mellem 50 og 100 sms-beskeder hver dag, da forholdet var præget af jalousi, og betjenten forklarede, at de hele tiden var i kontakt via sms.

- Der var meget mistillid i forhold til modsatte køn. I forhold til, om der var omgang med andet køn, var det vigtigt for os at fortælle, hvem vi var sammen med, fortalte han om forholdet.

Suspenderet fra jobbet

Den 35-årige blev færdiguddannet i 2005 og har været ansat i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis færdselsafdeling siden 2011. 

- Politijobbet var mit drømmejob, men til sidst kunne jeg dårligt betale huslejen, forklarede betjenten.

Under efterforskningen foretaget af Den Uafhængige Politiklagemyndighed har politimanden været midlertidigt suspenderet.