Politi: Skyderi i Næstved handler om bandeterritorier

Skudepisoden natten til søndag i Næstved er et opgør i rocker/bande-miljøet, oplyser politiet. De beder vidner om hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Har du set eller hørt noget specielt i Næstved natten til søndag, så vil politiet meget gerne høre fra dig.

Sådan lyder opfordringen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter to unge mænd på 19 og 20 år fra byen i nat blev lettere såret ved en skudepisode.

Den ene mand blev ramt at et skud i hoften, mens den anden blev ramt af et skud i hånden.

- Vi mener, at der er tale om et opgør i rocker/bande-miljøet i Næstved, som grundlæggende handler om territorier, siger politiinspektør Kim Kliver søndag morgen til TV ØST.

Han oplyser, at politiet både har grund til at tro, at de to skudofre har relation til rocker/bande-miljøet, og at skudepisoden natten til søndag har relation til en anden skudepisode i Næstved for ni dage siden.

- Lige nu prøver vi at få overblik i sagen, og vi vil igennem dagen foretage tekniske undersøgelser på gerningsstederne og tale med vidner, siger Kim Kliver.

Vil meget gerne høre fra flere vidner

Politiet har allerede talt med vidner i sagen, men vil meget gerne tale med flere. Også i relation til den bil, der i nat er fundet brændende i Skelby ved Fuglebjerg nord for Næstved.

- Vi mener, at bilen er meget interessant – også i forbindelse til skudepisoden. Derfor vil vi også gerne høre om vidner, der i denne sag ved noget.

Har du viden i sagen, så kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4.

Vil have banderne til at stoppe konflikten

Han opfordrer samtidig de mere besindige elementer i rocker-bandemiljøet til at standse den konflikt, der tilsyneladende er i gang i miljøet før den udvikler sig yderligere.

- Vi vil simpelthen ikke acceptere den afstumpede adfærd, der er en del af konflikterne i disse miljøer. Det skal standses – og det afhænger også af dem, siger han.

Flere naboer er utrygge

TV ØST har i dag talt med adskillelige beboere i området omkring Kildemarksvej. Flere af dem var tydeligt chokeret og fortæller, at det er skræmmende, at bandeopgøret bevæger sig ind i et ganske almindeligt villakvarter. 

Andre naboer er dog ikke lige så bekymrede.

- Det rører mig ikke sådan særligt, nej. Det går jo kun udover dem, der er i miljøet, fortæller Anders Rasmussen, der selv bor på Kildemarksvej.